BDC – SDC Heren 04 okt. 2014

Wijhe, 4 okt. 2014.

Zaterdag 4 okt. hebben we de tweede Laco wedstrijd gespeeld tegen B.D.C. uit Den Bosch. In de eerste partij stond Jeff Visser aan de oche, de eerste leg werd door Jeff gewonnen, maar de volgende drie legs ging het mis, Jeff had niet de vorm van een week eerder, hij kwam niet in zijn ritme ,kwam niet tot scores die we gewend zijn van Jeff. De partij ging na een 1-0 voorsprong verloren met 3-1.

Gerben den Hoed stond in de tweede partij aan het bord. Gerben kwam met 1-0 achter, maakte nog wel de 1-1, maar daarna was het gebeurt, de partij werd met 3-1 verloren. Gerben kwam niet in zijn spel, het was te wisselvallig, een goede leg werd afgewisseld met een mindere leg. Als je weet wat Gerben kan doet dat zeer om te zien, een speler die een wedstrijd kan beslissen en nu naar zijn vorm zoekt. Gerben het komt wel weer goed daar ben ik van overtuigd.

Roy van Rossum stond in de derde partij aan het bord. Roy verloor de eerste twee legs, iets wat volgens mij niet helemaal nodig was geweest, dubbels oh dubbels. Roy kwam met 2-0 achter, de volgende drie legs werden alle gewonnen, de partij werd zodoende met 3-2 gewonnen.

In de vierde partij stond Richard Koster aan de oche., Richard was niet in de vorm, die we van hem gewend zijn, wist de eerste leg te winnen,zijn tegenstander wist gelijk te maken,de derde leg was weer voor Richard , hij kwam met 2-1 voor. De vierde leg was weer voor zijn tegenstander, hjet werd zodoende 2-2. De vijfde leg moest de beslissing brengen. Dit was van beide kanten geemn hoogstaande leg. Ricjhard wist de leg in zijn voordeel te beslissen. Het was een dubbeltje op zijn kant,maar goed niet verder bij nadenken de winst was binnen, maar het had ook naar zijn tegenstandere kunnen gaan.

Johan de Ruiter stond in de vijfde partij aan het bord. Johan speelde een moeizame partij, kwam niet in zijn spel, zijn punten waren te laag om iets af te dwingen. De eerste leg was nog wel voor Johan met een mooie 170 finish. Zijn tegenstander had de eerste leg moeten checken, maar liet dat na, zodoende kon Johan de 170 checken. De volgende drie legs kwam Johan er niet aan te pas. De partij werd met 3-1 verloren.

In de zesde partij stond Rick Achterhoek aan de oche. Ook Rick was niet helemaal in goeden doen, wisselvallig, bij vlagen goed, maar over het algemeen waren de scores te laag. Rick verloor de eerste leg, de tweede en derde leg waarin het spel ook beter was werden gewonnen. De vierde leg wisselvallig, scores te laag werd verloren. Alles kwam nu aan op de vijfde leg. De vijfde leg was aan de kant van Rick beter verzorgd en werd gewonnen. De partij werd met 3-2 gewonnen. Het had voor het zelfde geld 3-2 voor zijn tegenstander kunnen zijn.

Ronald Lenderink stond de zevende partij aan de oche. Ook Ronald zat niet helemaal in zijn spel, Tenminste niet dat we van Ronald gewend zijn. De eerste leg ging verloren , de tweede werd gewonnen, maar helaas werden de twee volgende legs verloren. Nee, het was niet wat we gewend zijn van Ronald. De partij werd met 3-1 verloren.

In de achtste partij stond Willie Jager aan het bord. Willie won de eerste twee legs, kwam zodoende met 2-0 voor, de derde leg ging verloren, in de vierde leg besliste Willie de partij. De partij werd met 3-1 gewonnen.

Marco Zandbergen stond in de negende partij aan de oche. Marco speelde goed, won de eerste leg, moest wel toestaan dat zijn tegenstander gelijk maakte, zijn tegenstander maakt ook de 2-1. Marco moest dus aan de bak om te winnen. Marco schakelde in de vierde en vijfde leg iets op en het werd duidelijk dat hij de man was die de meeste aanspraak ,maakte op de winst, met goede scores en goed checken wist hij de partij te winnen. Wel een moeizame winst, maar in mijn ogen wel verdiend.

Na de single’s stonden we met 5-4 voo, alhoewel als je alle partijen terug kijkt had het ook andersom kunnen zijn, met de 5-4 voor mochten we niet klagen.

De koppels werden als volgt gevormd.

1e Rick en Rob Groten, 2e Richard en Willie, 3e Roy en Marco. 4e Jeff en Ronald.