DBBR – SDC Heren 27 sept. 2014

Zaterdag 27 sept., hebben we de eerste Laco wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld.

De eerste wedstrijd was uit in Leiden tegen DBBR voor ons een goede oude bekende, vorig was het ook een van onze tegenstanders. De eerste partij werd gespeeld door Jeff Visser, dit was een mooie partij, zeer sterk gespeeld door Jeff, goeie score ‘s, elke leg bijna direct checken. Verdiend gewonnen door Jeff.

Gerben den Hoed speelde de tweede partij,van beide kanten was dit een goede partij, Gerben had de eerste twee legs verdiend te winnen, het checken was de boosdoender, het checken was niet aan Gerben besteed, in de derde leg ging het beter. Het was echter te laat Gerben verloor de vierde leg en verloor de partij met 3 – 1. Gerben heeft een moeilijke tijd achter de rug wat darten aan gaat, maar hij is op de terug weg.

Martijn Frederiks stond in de derde partij aan het bord, dit was een spannende partij. Martijn kwam met 1 – 0 voor na en goede eerste leg,zijn tegenstander maakte in de tweede leg gelijk,de derde leg was voor Martijn, 2 – 1 voor, maar weer kwam zijn tegenstander terug in de wedstrijd jet werd 2 – 2, De vijfde leg moest de beslissing brengen deze leg ging na een goede leg naar zijn tegenstander, Martijn kwam net iets te kort. De partij ging ,met 3 – 2 verloren, helaas,

In de vierde partij stond Roy van Rossum aan de oche. Roy speelde een goede partij , maar moest helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De partij werd met 3 – 0 verloren.

Rob Groten stond in de vijfde partij aan het bord, dit was een mooie partij, Rob speelde goed moest wel eerst even op gang komen, maar hoe langer de partij duurde kwam Rob beter in zijn spel, het was helaas niet genoeg om de partij winnend af te sluiten, er werd helaas met 3 – 1 verloren.

Richard Koster stond in de zesde partij aan het bord. Richard speelde goed, alleen het checken liet te wensen over, maar als je tegenstander het ook nalaat, ja dan komt er van zelf een moment dat je de kans krijgt om te checken dat moment kwam dan ook en Richard won de partij met 3 – 1.

Willie Jager terug na jaren lang Super Leaque gegooid te hebben, in de Laco selectie van de SDC. Willie speelde goed, maakte de partij bekwaam af won de partij met 3 – 1. Willie zat de eerste leg goed in zijn spel, werd ook verdiend gewonnen, de tweede leg ging helaas verloren, zodoende werd het 1 – 1, de derde en vierde leg werden na goed spel gewonnen door Willie. De winst was er met 3 – 1. Het was een verdiende overwinning.

Johan de Ruiter stond in de achste partij aan het bord, dit was een partij waar alles in zat goed spel ,maar ook slechte momenten, het was niet een van Johan ’s sterkste partijen. Johan kwam met 1 – 0 voor, de tweede en derde leg gingen verloren met 2 – 1 kwam Johan achter. Johan herpakte zich echter en won de volgende de twee legs, niet met briljant spel,. Maar Johan trok de partij wel naar zich toe. De winst was er met 3 – 2.

In de negende partij stond Marco Zandbergen aan de oche. Dit was een spannende partij Marco won de eerste leg, er werd gelijk gemaakt, de derde leg was met goed spel voor Marco zijn tegenstander maakte weer gelijk, de vijfde leg moest de beslissing brengen, dit was een spannende leg het ging op en neer dan de een voor dan de andere, uiteindelijk trok Marco aan het langste eind. De partij werd met 3 – 2 gewonnen.

Een 4 – 1 achterstand werd omgebogen naar een 5 – 4 voorsprong. Knap gedaan boys. Even een kleine bespreking, aangaande de te vormen koppels. De koppels werden als volgt samen gesteld.

Martijn / Roy. Jeff / Rob.

Richard / Willie.

Johan / Marco.

Het eerste koppel werd gevormd door Martijn en Roy, onze jongens speelden goed, kwamen met 1 – 0 achter, de volgende drie legs waren voor ons. Er werd goed gespeeld, checken was ook goed verzorgd. De partij werd verdiend met 3 – 1 gewonnen.

Jeff en Rob stonden in het tweede koppel aan de oche, ook hier werd goed gedart, aan beide kanten trouwens. Ze kwamen met 1 – 0 voor, hun tegenstanders maakten in de tweede leg gelijk 1 – 1, maar de derde en vierde leg waren voor onze jongens.

In het derde koppel stonden Richard en Willie aan het bord, dit was een zeer goede partij. De eerste leg werd door ons gewonnen, in de tweede 0leg werd er gelijk gemaakt, ook de derde leg werd door hun tegenstanders gewonnen, ze kwamen met 2 – 1 achter, helaas. In de vierde leg werd er nog wel gelijk gemaakt, de vijfde leg moest uit maken wie de partij zou winnen, helaas ging deze leg verloren. De partij werd met 3 – 2 verloren. Was naar mijn mening niet nodig geweest.

Het vierde koppel werd gevormd door Johan en Marco.Ze kwamen met 1 – 0 achter, in de volgende drie legs waren ze hun tegenstanders de baas.Ze speelden een goede partij, ook hun tegenstanders speelden goed maar konden niet verhinderen dat onze jongens aan het langste eind trokken.De tussenstand na de koppels was 8 – 5 voor ons.

Nu nog de trio ‘s .

De volgende trio ‘ s werden gevormd.

Jeff / Rob en Willie., Richard / Johan en Marco. Gerben / Martijn en Roy.

Het eerste trio door Jeff . Rob en Willie verloren met 2 – 0 , ze stonden tegenover een goed spelend trio , maar volgens mij had er iets meer ingezeten,maar ja soms gaat het niet zo als je wilt. Wel een mooie partij.

Ook het tweede trio ging met 2 – 0 verloren. Dit was een mooie partij ,met goede scores, maar onze jongens kwamen er net niet aan te pas. Het spel was goed maar net niet goed genoeg om te winnen.

Daar de eerste twee trio ’s verloren werden, werd het nu wel erg spannend, de tussenstand was nu 8 – 7 in ons voordeel, als wij het derde winnend zouden afsluiten dan was de winst voor ons. Erg spannend.

Het derde trio bestond uit Gerben , Martijn en Roy, ze stonden tegenover een zeer sterk trio , ze moesten dus aan de bak. De eerste leg werd verloren, ze kwamen er niet aan te pas de gegooide punten waren niet genoeg. Nu kwam het erop aan.

De volgende twee legs dienden gewonnen te worden. De tweede leg van ons was goed, hun tegenstanders bleven goed bij, wij stonden het eerst op de check en die was ook direct raak.

Zodoende werd het 1 – 1. De derde leg diende de beslissing te brengen, dit werd een mooie spannende leg van beide kanten, het ging gelijk op , kansen voor beide kanten . De spanning was te snijden. Het was de beurt van Gerben om de dubbele tien uit te gooien en dat deed ie bekwaam.

Je kunt je begrijpen dat de ontlading groot was, de spanning viel weg. De winst was binnen, zeer belangrijke winst in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Het gaat om ( meest )gewonnen wedstrijden in deze competitie. Mochten er aan het eind van de rit twee team zijn met evenveel gewonnen wedstrijden en het ene team heeft 89 punten en het andere 88 dan gaat het team met 89 punten door. Als alles gelijk is gaat het om het onderlinge resultaat.

Er schijnen nog meer optie’s te zijn, ,maar daar later meer over. De tussenstand werd zodoende 9 – 7 voor ons. Nu nog de solo.

De solo werd gespeeld door Peter van Grunsven, een ondankbare taak om in te vallen om alleen de solo te mogen spelen, geen gemakkelijke taak.

Peter heeft zijn best gedaan, gooide ook tegen een zeer sterke tegenstander, Peter was helaas niet opgewassen tegen zijn tegenstander. Zijn tegenstander checkte ook een 160. Al met al een mooie partij darts, gezellig,team stond als een blok achter elkaar.

Denk dat hier iets moois uit kan groeien.

De volgende wedstrijd is op 4 okt.,thuis bij ’t Spoc in Wijhe. Er word gespeeld tegen BDC – Den Bosch. Aanvang 13.00 uur.

Dartgroet Albert.