DBBR – SDC Dames Leiden 27 sept. 2014

Hoi trouwe lezers, jawel hier zijn we weer met het eerste verslag seizoen 2014/2015.
Even het dames team voor dit seizoen (opnieuw) aan jullie voorstellen: Als vaste speelsters: Bianca Baarschers, Carola Hollander, Renske Schuttert, Sawina Luttikhuizen en Tessa Hollander. Als reserves: Cynthia Seubring, Jessica Hollander, Marissa Rabelink en in uiterste nood ikzelf.

Onze eerste wedstrijd was gelijk uit naar de dartbond Bollen/Rijnstreek, afgekort DBBR.
10.30 uur vertrokken we met z’n allen per bus richting Leiden en waren vol goede moed.
Na de zomerstop was het natuurlijk heerlijk elkaar weer te zien en te horen ! Haha.

Gespeeld hebben de “vaste” dames en als verrassing had de captain de opstelling een beetje aangepast. (gezien onze ervaringen met onze tegenstandsters hihi)

Carola mocht wel als eerste aantreden tegen Ellis Mulder en klapte er gelijk op met een 3-0 overwinning, guess who’s back ???? Jawel Carola heeft haar “oude”vorm weer terug ! Heerlijkom te zien!. Dan mag Tessa als tweede en wel tegen Rilana Erades (sorry Tes, normaal staat ze 5de op papier, maar driemaal is scheepsrecht ??) maar helaas voor ons hier is Rilana toch iets sterker en wint met 3-0 (hoewel als die dubbele bull was gevallen ?? ik weet niet) Als derde mag Bianca tegen Ellis Burink, nieuwe ingeschreven speelster DBBR dus was benieuwd. Bianca komt met 1-0 achter, dan met 2-0, vecht terug zoals we dat van Bianca kennen en maakt 2-1 maar dan die dubbel! Helaas 3-1 voor Ellis. Als vierde mag dan Renske tegen Cindy Blanken en komt met 1-0 voor, moet 1-1 en zelfs 1-2 toestaan, pakt met de uitspraak BOEM de 4e leg maar krijgt in de laatste leg een 108 finish tegen en verliest deze partij met 3-2 Maar mooie partij gegooid! Dan mag Sawina als laatste tegen Kelly de Ridder, komt lekker met 1-0 voor, moet 1-1 toestaan, komt zelfs achter met 1-2 en ook hier helaas die dubbel !! Jammer maar niet slecht gespeeld.

Met een lichte achterstand van 3-2 uit de singles op naar de koppels. Ook dit keer weer een iets mindere leuke opgave v oor de captain maar de beslissing viel als volgt uit:
Carola koppelt met Tessa en Renske koppelt met Sawina.

Als “uit” captain mag ik als eerste twee koppels op papier zetten dus Carola en Tessa mochten als eerste naar het bord tegen Ellis Burink en Riekie van Veen. Onze dames nemen de leiding met 1-0, ook 2-0, moeten een legje afstaan (weer die dubbel) maar winnen met 3-1 ! Toppie. Als tweede koppel mogen Renske en Sawina tegen Rilana Erades en Kelly de Ridder. Onze dames komen met 1-0 achter, ze maker er 1-1 van onze tegenstandsters komen op dreef en nemen deze wedstrijd over met 2-1 en uiteindelijk 3-1, was wel een mooie partij om naar te kijken (spannend) De tussenstand is inmiddels 4-3 voor DBBR maar als “uit” captain mocht ik de volgorde bepalen qua opstelling en heb Carola en Tessa neer gezet.
Dit keer mochten zij tegen Rilana en Kelly, maar helaas ondanks spannende pot toch 3-0 tegen. Boehoe, pokke dubbels ! Dus last but not least, Renske en Sawina namen het op tegen Ellis en Riekie, komen met 1-0 achter, komen met 2-0 achter, en dan komt bij beide van onze dames een “trekkie” op hun “bekkie” voor ons heel bekend voor de tegenstandsters whoo wat gebeurt hier? De aanval werd ingezet en met de ondertussen bekende BOEM van Renske gaat de winst met 3-2 naar ons ! Joepie ! De tussenstand in inmiddels 5-4 voor DBBR.

Met het ingaan van de teamronde ligt alles nog open, 2 punt is er nog te verdienen ! Dus…

Bianca, Carola, Renske, Tessa en Sawina gaan het opnemen tegen Sabrina, Rilana, Ellis, Riekie en Kelly. En eerlijk is eerlijk, jammer dat dit een 1001 B/O 1 is want ondanks dat er tot twee keer toe een grote achterstand in punten door ons ingehaald werd, viel hun dubbel dan voor hun op het juiste moment en verloren wij helaas de teamronde.
De dagoverwinning gaat vandaag helaas naar de dames van DBBR maar de “schade” kan nog beperkt worden want de solo moet nog gegooid worden. Deze eer werd Bianca toebedeeld en wel tegen Sabrina Mulder.
Bianca komt achter met 1-0, maakt er 1-1 van, komt met 2-1 achter, ze gaan mooi gelijk op, dus zal het ??? nee helaas in de vierde leg krijgt Bianca een 104 finish tegen. Einde verhaal.
3-1 voor Sabrina, 7-4 voor de dames van DBBR. Vanaf deze kant nogmaals proficiat.

Helaas zijn wij dames 4 oktober vrij, de heren mogen wel en wel thuis ! Dus komen jullie aanmoedigen ???

Lieve dartgroetjes,
Annemieke

P.S. De dames mogen 8 november naar Heerhugowaard tegen de dames DOHNH.