RDB – SDC LACO Dames 13 mrt 2016

Vandaag mogen we tegen RDB in big city Driel (bonuspunten voor iedereen die weet waar dit dorp ligt). Het hele team is aanwezig, dus Bianca, Sawina, Tessa , Evelien, Renske, Binette, Jessica, Marissa en onze kersverse mama Carola. Helaas missen we vandaag onze grootste supporter en tevens captain Annemieke, hopelijk kan ze er de volgende keer weer bij zijn. Wel is, zoals altijd, Albert erbij en een wel zeer speciale gast….. Magda is gezellig mee.

Na een zeer enerverende busreis (bijna een kusje en een omhelzing met de vangrail) komen we compleet,heel maar met licht knikkende knietjes aan op onze bestemming.
De tegenpartij heet ons welkom en onze pijltjes komen op tafel, koffie en thee worden gehaald en de opstelling komt op papier.

Carola is de eerste die mag gaan gooien. Leg 1 gaat wat minder en deze gaat dan ook naar RDB. Leg twee haalt Carola binnen. Leg 3 wordt er een met erg mooie scores voor Carola, alleen wil de dubbel maar niet vallen en deze gaat wederom naar RDB. Carola zet alles op alles, maar het zit er net niet in. Helaas 1-3.
Als tweede komt Renske aan het bord. Leg 1 wordt een ware strijd op de dubbel. Wie wint deze ‘Mad house’? na de nodige pijltjes (inclusief een mooie Robin Hoofd voor Renske) gaat leg 1 toch nog naar RDB. Leg twee komt Renske terug, met een vette 109 finish zet ze de 1-1 op het bord, whoop whoop goed bezig! Ook over leg 3 doet Renske niet moeilijk, ook gewoon voor ons. De vierde leg gooit onze RDB tegenstandster nog wat roet in het eten door deze te winnen, maar in leg 5 besluit Renske dt he genoeg is en gooit de winst zo, hoppa, onze kant op. Toppertje.

Daar komt Bianca aan de oche. Wederom wordt leg 1 afgestaan (ik zie een patroon). Leg twee
ziet er goed uit, als dan ook nog Guns ’n Roses wordt gedraaid weten we het zeker, dit wordt Biaca haar leg. En ja hoor wat goede muziek al niet doet met een mens, 1-1. De derde leg gaat helaas naar RDB. Leg 4 gast Bianca er vol voor. Maar RDB laat zich niet kennen…helaas 1-3 (ik zeg zoveel mogelijk Guns ’n Roses bij je single)

Sawina is de vierde die haar kunstjes mag laten zien. Leg 1 gaat naar RDB, het patroon is nog in stand zal leg twee dan voor ons zijn? Nee, leg twee wordt ook door RDB geïnd. Sawina geeft alles, maar ze mist de zo nodige ‘druk’ in haar wedstrijd. Ondanks haar mooie spel moet Sawina de wedstrijd weggeven. Jammer 3-1 voor RDB.
Als laatste, maar zeker niet de minste, pakt Tessa de pijltjes op. Als enige weet ze leg 1 binnen te halen. Leg twee gaat naar RDB, en ook leg 3 staat ze af. Maar Tessa knokt en pakt leg 4 binnen. Het bullen wordt door ons gewonnen, en Tessa mag de laatste leg zelf beginnen. Ze knokt ervoor, maar RDB knokt net zo hard, en geeft Tessa het nakijken. Helaas ☹
Even een hoognodige plas, rook, babbel en bijkom pauze en dan gaan we gewoon lekker knallen in de koppels. 4-1 voor RDB, maar dat zegt nog helemaal niks. Onze supporter Magda blijft ons aanmoedigen en dartmama Annemieke appt ons helemaal plat dus dit geeft ons de broodnodige energie om flink te gaan knallen.
Carola en Sawina bijten het spits af. Ondanks onze motivatie en inzet gaat de wedstrijd naar RDB. 3-1

Koppel 2 komt aan het bord Bianca en Renske. Deze twee leeuwinnen zetten alles op alles, maar het is net niet genoeg. Mmh dit stond niet in onze planning.
Bianca en Tessa geven aan dat ze graag de wissels (of jokers, geef het beestje maar een naam) willen inzetten. Dus mogen Marissa en Jessica erin. Marissa in de koppels en Jessica de solo.
Maar eerst komen Sawina en Carola nogmaals aan het bord. Wederom valt het allemaal net niet onze kant op. 3-1. Oh jee, 7-1 achter, nog 3 punten te verdelen. Dit moet ons toch lukken!?

Daar zijn Renske en Marissa. En hoe! Marissa gooit lekkere punten en Renske de lekkere checks. 0-1 voor ons, 0-2 voor ons en van 0-3 in da pocket ja! Lekker hoor!
Dan de team ronde. De winst van het laatste koppel voelde wel heel goed, dus waarom deze laten liggen? Niks daarvan deze checken we gewoon. 7-3 ondertussen en op naar de Solo.
Jessica mag aantreden. Leg 1 harkt ze binnen, en ook leg 2 weet ze binnen te halen. Leg 3 moet ze afstaan. Maar leg 4 pakt ze en daarmee ook de wedstrijd. Lekker hoor, dat laatste puntje toch nog voor ons.

Na een goed geslaagde maaltijd gaan we ondanks verlies toch met 4 mooie punten naar huis. Ondanks het gemis van onze supercaptain was het een gezellige dag. Mede dankzij Magda! Magda, bedankt voor je support Toppertje.
Wil je, na lezen van dit verslag, ons live in actie zien (wat ik mij heel goed kan voorstellen) kom dan 5 maart naar het Spoc in Wijhe om 13:00 uur.