RDO – SDC DAMES 9 mei 2015

Hoi trouwe lezers, jawel hier zijn we weer errug laat dit keer maar dat had een goede reden. We wachten n.l. vol spanning op de laatste speeldag van dit seizoen en dat was afgelopen zaterdag 23 mei. Wij waren vrij maar op deze zaterdag viel voor ons wel de beslissing of wij 6 juni a.s. naar de Playoffs in Nijkerk zouden gaan. Dit mede om dat onze prestaties in Spijkenisse niet echt om over te schrijven is. Maar ja wij gaan naar Nijkerk toe wij gaan naar Nijkerk toe, ook de mannen mogen meezingen, wij gaan naar Nijkerk toe we gaan naar Nijkerk toe enz. enz.

Ok, mee naar Spijkenisse waren: Bianca Baarschers, Carola Hollander, Renske Schuttert, Sawina Luttikhuizen, Tessa Hollander en Jessica Hollander. En als “reserve” waren mee Marissa en ikzelf.

Dankzij social media was natuurlijk al bekend dat wij dames niet echt gedaan hebben wat we moesten doen, we hebben verloren ! Oh foei oh foei en wel met 6-5. En het begon zo goed.

Carola mocht weer eens als eerste aantreden en wel tegen Samantha Kalishoek. Ohoh Carola komt net binnen rennen want ze was gewond aan haar dartvinger en had pleisters nodig die nog ff in Spijkenisse gekocht werden. Carola komt nog nahijgend achter met 0-1 maar herpakt zich en maakt 1-1, komt met 2-1 voor en wint haar single met 3-1 Goede pleisters Carool! Als tweede mocht Bianca het opnemen tegen Esmee v.d. Nieuwendijk, ook Bianca komt em 1-0 achter en zal wel gedacht hebben wat Carola kan dat kan ik ook en pakt deze single ook lekker met 3-1! Helemaal blij en volgens planning voor met 2-0 mag Sawina als derde de strijd aan gaan tegen Sandy Gerbes. Ook Sawina komt met 1-0 achter en tot en met 2-1 voor gaat alles nog volgens planning maar dan maakt Sandy 2-2, Oeps spannend nou ff bullen en weer verder. Hier komt de eerste schaduw over onze planning, Sawina moet deze partij afstaan met 3-2. Och 2-1 voor ons, nog niets aan het handje toch? Nou wij pakken niet eerder weer een punt dan bij het derde koppel ! Renske verliest met 3-1 van Denise Mertens, Tessa verliest met 3-1 van Lisa Burggraaf.

Oké, nou ff serieus dames het gaat vandaag niet gebeuren, we gaan toch niet verliezen, allemaal het koppie er weer bij en knallen nu!

Met een achterstand van 3-2 moeten we het maar gebeuren in de koppels, dus vol vertrouwen verder met onze bekende koppels.

Carola en Sawina beginnen tegen Samantha Kalishoek en Sandy Gerbes. Onze meiden komen niet in hun spel en verliezen deze partij met 3-1. Ik denk ff rust, eerst Bianca en Renske laten spelen tegen Denise Mertens en Lisa Burggraaf.Wat zal ik er van zeggen, ook hier komen onze meiden niet lekker in hun spel en verliezen dan ook terecht met 3-2.

Met een achterstand van 5-2 breekt bij deze captain het (angst?) zweet uit en vertelt haar dames iets wat ze zelf al weten. Potverdoppie kom op nou! Het kan nog 6-5 voor ons worden!

Carola en Sawina mogen nu tegen Denise en Lisa. En ja dit lijkt weer op darten meisjes, 1-0 achter staan en dan winnen met 3-1 !! Tak tak 3de punt eindelijk binnen ! Als laatste koppel mogen Biance en Renske aan de bak tegen Samantha en Sandy. Wat zal ik zeggen, alles wat wij wilden raken werdt geraakt door hen, dus eerlijk is eerlijk Samantha en Sandy verdienden de 3-0 winst.

En ja dan sta je met 6-3 ACHTER, de dagwinst is niet meer mogelijk, dus schade proberen te beperken en op naar de teamronde. En ja deze captain zet een wissel in, Hollander eruit, Hollander erin (Tes uit, Jes in) Sorry Carool ondanks jouw verzoek om gewisseld te worden moet je nog ff door. Ondanks dat het geen hoogstaand spel is om naar te kijken hakt onze meest ervaren dame (Bianca) hem gewoon uit op die dubbel 1 ! Bam weer een punt voor ons. 6-4 !

En dan, dan rest weer die solo, en weer arme Jes haha, vergeet de vorige keer meis en ga ervoor! En dat deed Jessica, 1-0 achter, 2-0 achter! Zo wat? wat ze toen dacht weet ik niet maar we hebben er een pittbulletje bij ! BAM 3-2 voor ons! Klasse Jes!

Eindstand 6-5 voor de dames van RDO, voor hun niet voldoende om 6 juni mee te gaan naar de playoffs in Nijkerk en wij moeten nog even afwachten wat de dames in poule C doen.

Nu 2 weken later, vers van de NDB site geplukt! Geplaatst hebben zich)

Poule A no 1 DSWN no 2 PDB no 3 DBA

Poule B no 1 DBBR no 2 DONHN no 3 SDC

Poule C no 1 FDB no 2 DBMN

Dames ik verheug mijn op 6 juni, wij gaan elkaar zien ! En mannen, fijn weer samen !

(er mag weer gezongen worden! WIJ GAAN NAAR NIJKERK TOE ! Enz. enz.)

En voor onze supporters, als jullie mee willen met de bus, bel dan Albert Bentum even (wij kunnen echt support en schrijvers gebruiken, klein team, zware dag, veel gooien!)

Lieve dartgroetjes,

Annemieke