SDC – DBBR dames 7 mrt 2015

LaCocity, Wijhe 7 maart 2015.

Hoi trouwe lezers, jawel hier zijn we weer nu met het eerste verslag van seizoen 2014/2015 alweer. Nee jullie hebben er niet één gemist. We waren vrij in januari en februari boehoe.

Vandaag waren mee om te spelen in ons mooie thuishonk ’t Spoc te Wijhe tegen de altijd sportieve en gezellige dames van D.B.B.R. uit Leiden (Op het moment van spelen de koplopers van onze poule) Bianca Baarschers, Carola Hollander, Renske Schuttert, Sawina Luttikhuizen, Tessa Hollander en Jessica Hollander. En als “reserve” waren mee Marissa Rabelink met arm in de mitella, net geopereerd aan haar schouder en ikzelf zegt de gek. (helaas was Cynthia alweer verhinderd hoorden we, moet nu toch maar eens ff bellen)

Dankzij social media was natuurlijk al bekend dat de dames krap aan hebben verloren met 6-5 dus hieronder even een verslag hoe dat gebeurd is.

Carola mocht alweer als eerste aantreden en wel tegen Sabrina Mulder. Huh, Carola kwam achter met 0-1 maar herpakt zich en gooit weer zoals we haar kennen. Pfoi 3-1 voor ons. Dat is lekker beginnen. Als tweede mocht Bianca het opnemen tegen Bianca Los (lekker hoor Bianca tegen Bianca) Hier was onze Bianca duidelijk sterker. Was weer erg sterk in haar dubbels. Lekker een strakke 3-0 voor ons. Als derde mocht Sawina de strijd aan gaan tegen Ellis Burink.

0R1A4394Deze partij werd toch echt spannend, Sawina kon (nog) niet haar plekje aan de oche vinden en kwam dan ook met 0-1 achter, kwam met 0-2 achter. En dan komt het pittbulletje weer in haar boven en pakt ze deze partij met 3-2 Klasse Sawina !

Als vierde mocht Renske (inclusief pijn aan haar gooiarm, slijmbeursontsteking??) het opnemen tegen Vanessa Poolman. Al in de eerste leg wordt duidelijk dat Renske echt lijdt en dat ze onbewust inhoud. Deze partij wordt dan ook door ons met 3-0 verloren. Als laatste in de singles mag Tessa en jawel weeeeeeeer tegen Rilana Erades. Mede omdat Tessa niet echt op haar sterkst gooide, vecht zich echter te pletter, komt ook deze partij met 3-0 op het conto van D.B.B.R.

Met een kleine voorsprong van 3-2 na de singles is het voor deze captain dit keer geen feestje wat het samenstellen van de koppels betreft, want ja jullie raden het al, tijd voor een wissel, Renske krijgt de rest van de dag vrij af dus Jessica valt voor haar in. Kortom andere koppels dit keer.

0R1A4481Carola en Tessa beginnen Sabrina Mulder en Ellis Burink. De eerste leg valt al vrij snel naar de D.B.B.R, ach ff wennen maar helaas, vandaag mist de chemie een beetje en gaat de winst met 3-0 naar Sabrina en Ellis. Spannend 3-3 gelijk En dan is het de beurt aan Bianca en Sawina en wel tegen Vanessa Poolman en Rilana Erades. Hier ging het iets anders, weer een spannende pot, we komen met 1-0 voor, komen met 2-0 voor, oeps 2-1 dan 2-2 spannend maar wij checken net iets strakker dus yes 3-2 voor ons. Dit zet de tussenstand op 4-3 voor ons! Lekkah!
De captain van D.B.B.R. Wisselt haar koppel zodat bij ons Bianca en Sawina nu tegen Sabrina Mulder en Ellis Burink mogen. Hier komen wij voor met 0-1, maar ook hier is de chemie tussen onze meisjes ff weg en krijgen geen leg meer op hun hand dus 3-1 voor D.B.B.R. En dan is opeens 4-4.. nog niets aan de hand het kan nog steeds!
Als laatste koppel voor vandaag komen Carola en Tessa weer in actie en wel tegen Rilana Erades en tegen wissel Kelly de Ridder. Ook weer een mooie spannende partij. We komen met 1-0 voor, moeten 1-1 toestaan, Carola en Tessa knokken door en pakken 2-1, moeten weer 2-2 toestaan, spannend hoor! Maar nu valt de 3-2 overwinning (helaas voor ons) naar de D.B.B.R.

0R1A4492En ja dan sta je met 5-4 achter dus alle hoop op de teamronde. En ja heerlijk als team sterk aanwezig, duidelijk afstand qua punten en onze “wissel” Jessica twijfelt dan ook geen moment als de kans op een dubbel komt ! Bam hange! 5-5 ! Spannend het kan nog steeds!

Jes lieverd, het lag niet aan jouw spel ! Kelly had gewoon veeeel meeeer supporters met heeeeel veeeeel lawaai ! En ja dan krijg je vleugels en raak je alles. 3-0 voor de gehele D.B.B.R., volgende keer beter Jessica !

0R1A4373Eindstand 6-5 voor de dames van de D.B.B.R. Vanaf hier nogmaals gefeliciteerd maar de stand had zo anders kunnen wezen. Wij hebben behoorlijk wat “smijtgeweld” tegen gehad w.o. Twee keer een 180 en hoge finishes.

Wil ik toch nog even (uiteraard namens al onze dames) bedanken. Jos groen, Sayen Runge en Evelien (Evelien wie? nou blijf ons volgen, iets zegt mij dat we meer van haar gaan lezen) voor het schrijven van de niet altijd even makkelijke partijen! Al onze supporters w.o. onze eigen Mouse (Ineke “oud” LaCo haha)
Natuurlijk Jaap en medewerkers voor weer een gastvrij onthaal en goede zorgen w.o. Een heerlijke maaltijd!

En voor wie ook een keertje wil komen kijken: Zaterdag 25 april mogen we weer in Wijhe, dit keer tegen de D.O.N.H.N. Uit Heerhugowaard.

Lieve dartgroetjes,
Annemieke

P.S. Even een tussenstand van onze poule na 4 gespeelde wedstrijden (nog 2 te gaan!)

1 D.B.B.R. gespeeld 4 gewonnen 4 punten 27
2 D.O.N.H.N. gespeeld 4 gewonnen 2 punten 29
3 S.D.C. gespeeld 4 gewonnen 2 punten 24
4 R.D.O. gespeeld 4 gewonnen 0 punten 8

Het gaat om de gewonnen partijen! Ennnnnn in november hebben wij van de D.O.N.H.N. Gewonnen dusssssss.