DONHN – SDC Dames 08 nov 2014

Overdinkel

LaCocity, Heerhugowaard 8 november 2014.

Hoi trouwe lezers, jawel hier zijn we weer nu met het tweede verslag seizoen 2014/2015.

Huh september, november ? Ja helaas wij dames waren vrij in oktober grgrgr. maar hebben wel heerlijk samen gegeten bij Blue Sakura in Zwolle, januari zijn wij ook vrij, weer uit eten ? Of oefenen ?.

Vandaag waren mee, helemaal naar Heerhugowaard, om tegen de dames van D.O.N.H.N. te strijden:  Bianca Baarschers, Carola Hollander, Renske Schuttert, Sawina Luttikhuizen, Jessica Hollander, Marissa Rabelink en ikzelf. (helaas waren Tessa en Cynthia verhinderd)

Dankzij social media was natuurlijk al bekend dat zowel de heren als de dames gewonnen hebben dus hieronder even een verslag hoe onze meiden dit geflikt hebben haha.

Carola mocht als eerste aantreden en wel tegen Marjolein Tammer. Was niet echt een opwindende partij om naar te kijken want Carola was duidelijk sterker en pakte ook de dubbels lekker. Bam 3-0 voor ons. Als tweede mocht Bianca het opnemen tegen Vanessa Zuidema. Ook hier was onze dame duidelijk sterker en pakte haar dubbels lekker snel (kwam dat door die 180 bij het ingooien Bianca ?) Lekker ook een strakke 3-0 voor ons. Als derde mocht Renske de strijd aan gaan met Elisa Kwadijk. Hier ging het iets anders, de tweede leg was niet zo’n hele fijne voor ons Renske, deze moest ze dan ook afstaan. Maar toen BOEM daar was ze weer en maakt er een mooie 3-1 voor ons van. Als vierde mocht Sawina het opnemen tegen Esmeralda Hofman. Sawina dacht ik ga het niet zoals Renske doen maar doe lekker Carola en Bianca na. Strak 3-0 voor ons. Als laatste mocht Jessica (met zenuwen en al) het gevecht beginnen tegen Nienke Brasser. Ondanks dat onze Jessica niet zo heel vaak voor ons optreed volgde ze toch mooi de rest van ons team door ook gelijk met 1-0 voor te komen, jawel elke single werd door ons geopend met een voorsprong ! Mooi he? Maar helaas moest ze net als Renske haar tweede leg afstaan alleen hier kwam geen BOEM van onze kant. Jessica moest deze partij met 3-1 afstaan. Maar meiden spectaculair ! Mooi gegooid wat zijn wij toch een mooi team ! (oh Tes je hebt wat gemist !)

Met een riante voorsprong van 4-1 na de singles is het voor deze captain weer een feestje wat het samenstellen van de koppels betreft, jullie raden het al, als eerste koppel mogen Carola en Sawina en als tweede koppel mogen Bianca en Renske.

Carola en Sawina beginnen tegen Marjolein Tammer en Nienke Brasser. En wel heeeel sterk,

Inclusief een 180 van Carola werd het 3-0 voor ons ! Dan zijn Bianca en Renske aan de beurt tegen Vanessa Zuidema en Elisa Kwadijk. Deze partij gaat iets moeizamer, het wordt krap an 3-2 voor ons maar eerlijk is eerlijk, wat hadden we een mazzel dat de dames van DONHN hun dubbels (tot nu toe) niet zo goed konden vinden. Maaaaaaar de dagwinst is binnen ! Tussenstand (tromgeroffel!) 6-1 voor ons !

Na de 3-2 spannende winst van Bianca en Renske besluit deze captain Carola en Sawina weer op te stellen en ditmaal mogen zij het opnemen tegen Vanessa en Elisa. Wat er is gebeurt weet ik nou nog niet, maar het is weg, wat is weg ? Onze start met 1-0 voorsprong ! Na 7 keer op rij begonnen te zijn met 1-0 voor, beginnen Carola en Sawina met 1-0 achterstand ?? En of het daar aan lag ? Schiet mij maar lek maar vanaf hier hebben we eigenlijk geen inspraak meer op de wedstrijd gehad. Carola en Sawina verliezen tegen dit koppel met 3-0. Bianca en Renske verliezen met 3-1 van Marjolein en Nienke. Jammer jammer tussenstand 6-3 voor ons

Dan volgt de teamronde, wij laten onze dames staan (wel heeft deze captain gevraagd aan Marissa om in te gaan gooien, om eventueel aan te treden bij de solo) bij de dames van DONHN wordt Esmeralda Hofman vervangen door Borg Jansen. De teams gaan mooi gelijk op maar hier laten wij een dubbel liggen en dat wordt gelijk afgestraft met een 88 finisch tegen. Tussenstand inmiddels 6-4 voor ons.

En jawel de solo, wordt het 7-4 of wordt het 6-5 ??? Marissa mag aan de slag tegen Borg, een “kuuken” tegen een “oude rot” zeg maar. Nou neem van mij aan het viel niet mee voor Marissa. Borg had geen haast zeg maar. Marissa pakt toch een leg maar verliest hier met 3-1.

Eindstand voor vandaag dus 6-5 voor de meisjes van de SDC ! TROTS TROTS TROTS.

P.S. 20 december zijn zowel de dames als de heren weer te bewonderen bij ’t Spoc in Wijhe!

Lieve dartgroetjes,

Annemieke