Sven Groen plaatst zich voor het PDC WK

Sven Groen plaatst zich voor de PDC WK

Vandaag zondag 15 november kwamen 59 darters naar Tilburg voor de fel begeerde plaats bij het PDC WK. Geen groot aantal maar wel namen van formaat.. Veel kanshebbers o.a. Leon de Geus, Rick Hofstra, Vincent Kamphuis..etc

Via overwinningen op Carlo van Cleef en Wouter Vaes trof Sven bij laatste 16 speelde Sven tegen Vincent Kamphuis.

Vincent is al een tijdlang erg in vorm en wint verscheidene toernooien. Wedstrijd was van hoog niveau. Sven komt met 4-1 voor waarna Vincent steeds beter in zijn spel komt. Vincent maakt 4-2, Sven maakt 5-2. Vincent begint met 137 en een 180-er en maakt 5-3. Volgende leg is weer voor Vincent 5-4. Laatste leg gooit Sven 140, 140, 140 en daarna 81 uit op de dubbele bull terwijl Vincent staat te wachten op dubbel 12.

Bij de laatste 8 moest Sven tegen Tony Martinez, die in zijn vorige partij al onderweg was naar een 9 darter ( 2x 180).. Dat niveau kon Tony niet laten zien en Sven overklast Tony met 6-1.

De halve finale ging tegen Roger Janssen. Zeer spannende wedstrijd waarbij Janssen telkens zijn eigen leg wist te behouden en Sven iedere keer tegen een 1 leg achterstand aankeek. Maar ook Sven wist zijn eigen legs te houden. Sven nam in de laatste leg bij 5-5 een kleine voorsprong maar miste 3 match-darts. Janssen miste er ook 2 op 47 waarna Sven dubbel 3 uitgooide voor de wedstrijd.

In de finale moest Sven het opnemen tegen Mario Robbe die in zijn halve finale met 6-4 van Mike Zuidwijk had gewonnen.

Sven wist Robbe gelijk te breken, echter werd ook meteen weer terug gebroken. Tot 3-3 ging het gelijk op waarna Sven het initiatief naar zich toe kon trekken en doorstoomde naar 6-3 waarmee plaatsing voor het WK in Alexandra Pallace ‘Ally Pally’ in Londen eind december een feit was..

het bestuur feliciteert Sven met dit geweldige resultaat en wenst hem veel succes.

Jos Groen voorzitter