DBA – SDC Heren 07 nov 2015

Almere,

De tweede wedstrijd van het LaCo-seizoen was uit naar de heren van DBA. Eén sterk team wat twee jaar geleden algeheel kampioen is geworden bij de heren. Jan de Weerd gaf zijn taken als captain weer terug aan Albert, wat gelijk Jan zijn basisplek verklaard. Volgende keer zouden wij het wel waarderen als Jan wat vaker op zijn klok kijkt, want hij was gewoon een kleine twintig minuten te laat aanwezig. De heenreis naar Almere ging gepaard met nog al wat natte versnaperingen. Mede omdat er een aantal jarig waren geweest. Eenmaal aangekomen bij de locatie van de tegenstander, begonnen we langzaam aan met ingooien. Laat ik het maar niet hebben over de kwaliteit van de borden. De opstelling had Albert de heenweg in de bus al aan ons doorgegeven. Weinig veranderingen in vergelijking met de overwinning in Twente. Jan de Weerd verving Willy Jager, helaas ging Willy vandaag niet mee. Martin Nijmeyer werd vervangen door Daniel Bakker, Martin stond samen met Peter van Grunsven vandaag wissel.

De eerste partij werd zoals altijd gegooid door Gerben den Hoed. Gerben stond een leuke partij te gooien, zo nu en dan hoorde wij een paar oerkreten vanuit de kant waar Gerben stond te gooien. Dat betekent dat hij voor zichzelf lekker stond te gooien. Gerben pakte de eerste leg met goed spel en hoge scores. De tweede leg ging naar zijn tegenstander. Helaas kon Gerben in zijn tweede leg net niet het niveau van de eerste leg volhouden. Gerben zijn tegenstander gooide lekker mee op het tempo van Gerben, wat ervoor zorgde dat het een leuke pot was om naar te kijken. Gerben won deze partij terecht met 3-1.

De tweede partij werd gegooid door Jan de Weerd. Dit zou Jan zijn debuut worden. Jan kreeg gelijk een goede tegenstander tegen zich. Jan liet zien waarom die in dit team thuis hoort, hij gooide een goede partij met goede finishes. Jan kwam al snel 2-0 voor. Zijn tegenstander gaf het toen nog niet en begon langzaam aan zich terug te vechten in de wedstrijd, wat resulteerde in de 1-2. De vierde leg mocht Jan zijn tegenstander beginnen en begon de leg gelijk goed met twee keer 100+ scores. Jan kon nu niks anders dan er achter aan gaan. Jan scoorde wat minder in deze leg, echter kreeg hij een kans om deze leg te winnen en dat deed hij met een 67 finish. Een goed debuut voor Jan.

De derde partij werd gegooid door Roy van Rossum. Roy was een van de uitblinkers van de vorige partij en staat al enkele weken lekker te gooien in de eredivisie. Ook Roy zijn tegenstander had een goed niveau. Roy zou vandaag geen makkelijke partij spelen. Echter kwam Roy al snel met 2-0 voor door gewoon hoge scores te gooien met het snel checken. Zijn tegenstander was de eerste legs niet opgewassen tegen Roy zijn geweld. De derde leg kon Roy het niet afmaken, waardoor zijn tegenstander tot 2-1 terug kwam. Roy liet zich niet van de wijs brengen en scoorde gelijk goed in de vierde leg. Roy checkte de laatste leg met twee pijlen, een mooie check van 87.

De vierde partij werd gegooid door onze eigen Viking, Marco Zandbergen. Marco had vandaag helaas niet het niveau van wat hij de afgelopen jaren heeft laten zien. Marco kwam niet lekker in zijn spel en liep eigenlijk vanaf de eerste leg achter zijn tegenstander aan. Zijn tegenstander stond goed te gooien, maar toch had Marco in goede doen mee afgerekend. Marco verloor helaas zijn partij met 3-1.

De vijfde partij werd gegooid door Jeff Visser. Vanaf het eerste moment was Jeff beter dan zijn tegenstander en kon zijn tegenstander niet mee komen met het spel van Jeff. Jeff had alle ruimte om te werken naar een finish. Jeff besloot bijvoorbeeld in de eerste leg niet op dubbel 5 te gooien (naar het missen van dubbel 20 en dubbel 10), maar zichzelf dood te gooien. De volgende beurt checkte Jeff met een pijl dubbel 20. Jeff won deze wedstrijd gemakkelijk met 3-0.

De zesde partij werd vandaag gegooid door Andre Wolfs. Een spannende partij vanaf de eerste beurt. Andre zijn tegenstander stond flink te scoren op de triples, wat ervoor zorgde dat Andre mee moest gaan in dit duel. De eerste leg werd gewonnen door Andre zijn tegenstander. Andre mocht de tweede leg beginnen en startte gelijk goed met 140, 125 en 81. Deze leg werd dan ook door Andre gewonnen. De derde leg ging naar de tegenstander, Andre kon helaas het niet niveau niet doorzetten. De vierde leg moest gewonnen worden om nog kans te maken op het puntje. Andre stond lekker te gooien, keer één pijl op de dubbel maar de ketste af op het ijzer. Helaas verloor Andre 3-2.

De zevende partij werd gegooid door Rick Achterhoek. Wat moesten we vandaag van Rick verwachten? De heenweg had hij het namelijk nog over de verliespartij van de donderdag daarvoor, Rick had een single verloren in de competitie. Rick had dus een missie vandaag, dat was namelijk winnen. Rick zijn tegenstander stond lekker te gooien, Rick werd gedwongen om zijn niveau te halen. Nadat Rick zijn eigen leg hield, pakte zijn tegenstander de tweede leg in 15 darts. Rick stond goed te scoren deze leg, alleen kwam net niet tot het uitgooien van deze leg. Beide spelers behielden hun eigen legs hierop, waarop de laatste leg beslissing moest brengen. Rick won de bull en begon sterk met 125, 100 en 81. Zijn tegenstander kwam goed mee met 140, 60 en 95. Rick liet zijn klasse zien en checkte de vijfde leg.

De achtste partij werd gegooid door Daniel Bakker. Dit was Daniel zijn eerste wedstrijd in het LaCo-team. Daniel liet zien dat hij dit niveau aankan. Zijn tegenstander werd weggeblazen door de enthousiasme en flinke scores van Daniel. Daniel pakte de eerste leg eenvoudig, de tweede leg lagen de kansjes bij zijn tegenstander echter maakte Daniel gebruik van het missen van de dubbels. De laatste leg werd door Daniel vakkundig afgemaakt en zo won Daniel met 3-0 zijn eerste single. Klasse pot en je hebt laten zien dat je een welkome verbetering bent voor dit team, Daniel!

De negende partij werd gegooid door Richard Koster, de slooper is ook wel zijn bijnaam. De vorige wedstrijd speelde Koster een sterke pot die hij helaas verloor. Vandaag kreeg hij weer een kluif aan zijn tegenstander (Marco Tak). Richard won de eerste leg in 16 darts. Richard zijn tegenstander begon de tweede leg bizar goed met een 180 en 140 score en won zo de tweede leg in 12 darts. De derde leg kon beide kanten op, Richard liet goed verzorgd spel zien maar kwam er net aan te pas. Richard zijn tegenstander scoorde harder op de triples en won hierdoor met 3-1. Totaal geen schande van Richard zijn kant, Richard speelde goed.

De stand na de single was een 6-3 voorsprong voor de heren van de SDC. Leg-stand: DVO 14-21 SDC. De koppels werden in goed overleg gevormd. Voor de trouwe lezers is het format 701/5.

Zo mochten Jan en Richard de eerste koppel beginnen. Jan en Richard begonnen de leg goed met 140-100-140-81. Hun tegenstander stonden nog ver in de 300 toen Richard de eerste leg uitgooide. De tweede leg kwam hun tegenstander beter in het spel en wonnen de heren van DBA deze leg. Jan begon sterk aan de derde leg met een 125-score en Richard ging daarin mee met een 137 score. De derde leg kon beide kanten op, echter wonnen Jan en Richard deze leg. De vierde leg wonnen de heren van DBA, hier lag een kansje om de winst te pakken echter gooide hun tegenstander ook een goede leg. De laatste leg werd begonnen door DBA. De heren kwamen net niet meer zo lekker in hun spel als de legs hiervoor en verloren helaas met 3-2.

De tweede koppel werd gevormd Jeff en Andre. Een partij die vanaf het begin gelijkwaardig bleek te zijn, allebeide partijen startte de koppel goed. De heren van DBA verzuimde om hun eigen leg te houden, waardoor Jeff 72 checkte voor de 1-0. De tweede leg verzuimde de heren van de SDC om op 2-0 voorsprong te komen en strafte hun tegenstander dit af, 1-1. In de derde leg werd er beter gegooid door de heren van de SDC en kwamen hun op een flinke voorsprong qua punten door een 180-score van Jeff. Deze leg werd dan ook gewonnen door het checken van Andre op 73. De vierde leg kwamen de heren van DBA op gelijk hoogte door een prima leg te gooien. Andre begon voortvarend aan de laatste leg, echter vergat hij dat er eerst gegooid moest worden op de bull. De heren verloren de bull en moesten dus achter hun tegenstanders aan. Andre en Jeff kwamen sneller op een dubbel uit en dat zorgde ervoor dat Jeff op 120 de kans had de koppel te winnen. Hij miste zijn laatste pijl op tops en zo kon Andre de wedstrijd pakken met 3-2, hij had maar een pijl nodig voor tops.

De derde koppel werd gevormd door Rick en Daniel. Vanaf het begin hadden Rick en Daniel het betere spel laten zien, echter door hoge scores konden de heren van DBA toch nog soms bij komen. De eerste leg ging met een 60-check van Daniel naar de SDC. De tweede leg werd sterk begonnen door de heren van DBA en gingen Rick en Daniel achter de heren aan. De heren van DBA hadden zichzelf een kleine voorsprong gegeven, echter blufte Rick deze weg met een 104-check (16, T16, D20). De laatste leg werd gewonnen door de SDC en zo wonnen Rick en Daniel de derde koppel. Na de 104-check van Rick was de spirit bij hun tegenstander ver te zoeken.

De vierde koppel werd gevormd door Gerben en Marco. Als Gerben en Marco deze koppel wonnen, dan was de winst binnen. Dus hadden de heren vanaf het begin een sterke focus te pakken. Marco begon de koppel goed met een score van 140, Gerben sloot goed aan met 125. De tegenstanders van DBA konden niet tegen het geweld op van Gerben en Marco. De eerste leg werd simpel gewonnen en dit konden ze niet meer uit handen geven. De tweede leg was wederom goed verzorgd door Gerben en Marco. De tegenstander kwam wel beter in hun spel, maar door het goed checken van Gerben (87-check) kwamen wij in deze koppel op een 2-0 voorsprong. Nog 1 leg was er nodig voor de gehele winst. De derde leg begon zenuwachtig van beide kanten, wij mochten en hun moesten. Dat zorgde ervoor dat de heren van DBA wat slordig waren met het wegzetten en waardoor Marco de derde leg kon pakken. De winst was binnen (9-4 voorsprong).

Nu was het tijd voor de trio’s:

  1. Jan – Roy – Richard
  2. Rick – Daniel – Peter
  3. Marco – Jeff – Martin

Hier kon ik nog wel een heel verslag over schrijven. De heren van DBA stonden in de koppels sterk te gooien en wij stonden lang niet meer zo geconcentreerd te gooien als in de rest van de wedstrijd. Hier hebben wij onszelf flink te kort gedaan. De scores waren mager en het checken was vele malen minder dan in de singles en koppels. De wilskracht en overtuiging miste volledig in de trio’s. De uitslagen waren: 2-1 verlies, 2-0 verlies en 2-1 verlies. Hier vergaten wij onszelf te belonen met een eventuele eerste plek in de poule (met zelfs een wedstrijd minder dan de tegenstanders).

De laatste partij (de solo) werd net als de eerste wedstrijd gegooid door Roy van Rossum. Roy stond eerder die middag een sterke single te gooien. Helaas kon hij dat niveau net niet meer halen en kwam zijn tegenstander met 2-0 voor. De derde leg was eentje die bij kanten op kon gaan, helaas ging hij deze leg na de tegenstander, een 3-0 verlies.

Eindstand DBA heren – SDC heren was 8-9. Een gemiste kans om onszelf te belonen met een flinke overwinning. Dit mocht te pret niet drukken en wachten wij met smart af op het eten. Helaas was het eten net zo teleurstellend als onze laatste vier partijen vandaag. De volgende speelronde is op 19 december 2015 en dan gaan wij uit naar het Noorden des land, Friesland. Vergeten alle heren niet hun paspoorten mee te nemen, dit in verband met de strenge grenscontroles aan de Friese grenzen. In het nieuwe jaar spelen wij op 19 januari onze laatste uitwedstrijd tegen DBBR. Vanaf maart kunt u ons bewonderen in onze thuislocatie, Grandcafé ’t SPOC in Wijhe.

Dartgroet,

Jeff Visser