DVO – SDC Heren 17 okt 2015

Haaksbergen.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was tegen de DVO heren uit in Haaksbergen. Een speciale wedstrijd, want sinds het bestaan van het LaCo-team binnen onze dartvereniging is Albert aanwezig. Zijn operatie de week ervoor zorgde ervoor dat Albert helaas niet mee kon reizen met ons. De operatie is goed verlopen en wij zijn blij dat Albert weer helemaal op de been is. Met maar een taak gingen we dus op weg naar Haaksbergen, de winst mee terug nemen. DVO is een team waar wij vaker tegen hebben gespeeld, echter veranderd er natuurlijk genoeg bij beide teams qua opstelling en überhaupt spelers.

De zware taak om Albert te vervangen was weggelegd voor Jan de Weerd. Eentje die hij erg serieus nam, dat begon al met de opstelling (die Albert natuurlijk aan Jan had opgedragen, want zo is Albert). De opstelling werd aangepast en zo ging Gerben den Hoed van start. Hij vloog uit de startblokken met goed spel en veel triples, zijn tegenstander kwam niet in de wedstrijd en Gerben kwam al snel voor met 2-0. Door het missen van de dubbels kwam Gerben zijn tegenstander snel terug naar 2-2. Gerben begon de beslissende leg goed, alleen zijn tegenstander had flink vertrouwen gepompt door het terug komen in de wedstrijd. Helaas verloor Gerben op het nippertje.

De tweede single werd gegooid door Willy Jager. Willy speelt alweer zijn tweede seizoen in het LaCo-team, na jaren Superleague te hebben gegooid bij Mansier. Willy kon niet in zijn spel komen en kreeg kleine kansjes om legjes te snoepen. Echter was de tegenstander van goed niveau en verloor Willy helaas met 3-0.

In de derde single gooide Marco Zandbergen. Marco zijn pijlen komen net als bij Phil Taylor soms raar in het bord. Marco zijn vorm is tijdens de LaCo-wedstrijden altijd van goed niveau. Ook vandaag vloog hij uit de startblokken en kon zijn tegenstander totaal niet mee komen met het niveau van Marco. Marco won ‘gemakkelijk’ met 3-0. Wat meer aan Marco zijn hoge niveau lag dan aan de vorm van zijn tegenstander.

De vierde single werd gegooid door Roy van Rossum, toch al weer flink wat jaren onderdeel van het LaCo-team. Roy is een teamspeler en houdt niet van gelul, gewoon je pijlen laten spreken. Roy kon soms meer tegen zichzelf gooien als tegen zijn tegenstander. Hier bleek vandaag geen last van te hebben en met goeie scores over en weer kon Roy zijn eigen spel gooien. Roy won terecht met 3-1 van zijn tegenstander.

De vijfde single werd gegooid door Martin Nijmeyer, sinds vorig jaar weer terug in het LaCo-team. Martin had een stugge tegenstander en dat zorgde voor goede scores over en weer. Hij bleef uiterst kalm en kwam met 1-0 voor. Nadat zijn tegenstander een erg goede leg gooide, werd het 1-1. Mijn excuses dat ik niet weet met hoeveel pijlen zijn tegenstander uit was. Er zaten nogal wat heren zonder bier en dus ben ik even bier gaan halen. Martin kwam steeds beter in zijn spel en won de wedstrijd met 3-2. Een pot die beide kanten op kon, echter door de kalmte van Martin toch gewonnen voor de SDC.

De zesde single werd gegooid door Andre Wolfs. Een speler die zijn weg in het team steeds beter begint te vinden en steeds beter gaat presteren binnen onze wedstrijden. Naar vorig jaar er te zijn bij gekomen en door Albert in het diepe gegooid, mogen zijn prestaties in ons team zeker er zijn. Andre en zijn tegenstander stonden beide goed punten te scoren. Andre bleef het meest kalm op de dubbels en met zijn sterke darts won hij ook terecht met 3-1.

De zevende single werd gegooid door Jeff Visser. Het is ook voor Jeff al weer zijn derde seizoen binnen het LaCo-team. Jeff zorgt meestal voor de catering, hij werkt immers toch bij onze thuislocatie. Dus werd er ook vandaag weer genoeg cola mee genomen in de bus. Jeff kon goed in zijn spel komen en zo was Jeff de eerste twee legs ook beter dan zijn tegenstander. Wat hem een voorsprong van 2-0 opleverde. De derde leg stond Jeff niet minder te gooien qua scores, maar door het knullig weg zetten maakte hij het niet af met 3-0. Zijn tegenstander pakte de derde leg en kwam met een sterke vierde leg terug in de partij. De laatste leg kon beide kanten op, het spel was goed en Jeff kwam eerder op een dubbel door het winnen van de bull op 2-2. Jeff had maar één pijl nodig om de winst te pakken voor de SDC.

De achtste single werd gegooid door Rick ‘Le Vedette’ Achterhoek. Rick speelt al jaren LaCo en als hij kan is hij er ook altijd bij. Rick is een steady speler in ons team en wil ook graag zijn mening delen over ieder zijn spel. Door zijn ervaring weet hij vaak partijen die erg lastig zijn, toch altijd te winnen. Zo ook vandaag had Rick een goede tegenstander. Rick stond echter lekker te gooien en won deze wedstrijd met 3-1. Een partij die ook zeker gewonnen kon worden door DVO, echter Rick sleepte toch het puntje binnen.

De laatste single werd zoals altijd gegooid door Richard Koster. Koster is vaak met een bepaald aantal sapjes in sloop-modus. Zijn tegenstander gooide veruit de beste single vanuit de kant van DVO. Richard kon goed mee komen met zijn spel en explosieve reacties op zijn scores. Met het luid geschreeuw van zijn teamgenoten werd het 2-2. Alle vier de legs goed gegooid door beide kanten. Richard zijn tegenstander gooide zijn leg met 15 pijlen uit en zo ging dit puntje naar DVO. Totaal geen schande, Richard gooide een zeer puike partij.

Zo stond het na de singles 6-3 voor de heren van de SDC. Tijdens de pauze werd er door Jan niet gewisseld en heeft hij in goed overleg met alle teamgenoten vier koppels gevormd. De eerste koppel werd gegooid door Gerben en Willy. Een partij die beide kanten op kon, echter trokken Willy en Gerben met een 3-1 aan het langste eind. Goed spel, soms wat slordig op de dubbels. De tweede koppel werd gevormd door Marco en Andre. De heren konden niet in hun spel komen en werden met 3-0 verslagen. Hun tegenstanders speelde een goede pot darts, echter er waren wel wat kleine kansjes om de wedstrijd een andere kant op te laten gaan. De derde koppel werd gegooid door Martin en Jeff. De heren kwamen snel met 1-0 voor door een goede eerste leg. Helaas konden zij dit spel niet voortzetten in de rest van hun koppel, deze koppel ging met 3-1 verloren. De laatste koppel werd gespeeld door Rick en Richard. Bewust op de laatste plek gezet om wellicht bij twee winstpartijen in de koppels, de gehele winst te pakken. Echter door goed spel van hun tegenstander ging dit koppel met 3-1 verloren. De stand na de koppel 7-6. De heren van de DVO kwamen met sterke koppels terug in de wedstrijd.

Tijd voor de trio’s. Een spelformat wat je moet liggen. De eerste trio werd gevormd door Gerben – Willy – Peter van Grunsven. Dit trio stond tegen een sterk trio te gooien en kwamen niet in hun spel. Deze partij ging met 2-0 verloren en zo kwam de DVO op gelijke hoogte. De tweede trio werd gegooid door Roy – Andre – Rick. De heren stonden een sterke pot darts te gooien en wonnen zo de partij terecht met 2-1. De laatste trio winnen zou betekenen dat Roy wat relaxter zijn solo in ging. Dat was dus de taak voor Marco – Jeff – Richard. De druk lag er vanaf de eerste pijl er gelijk op. De heren konden hun hoofd koel houden en pakte zodoende een 1-0 voorsprong. De tweede leg gaf DVO alles om te voorkomen dat de SDC met de winst naar huis ging. Het mocht echter niet baten en de partij werd met 2-0 gewonnen. De winst was binnen, het stond 9-7 voor de SDC heren.

De solo werd gegooid door Roy. Roy stond een sterke solo te gooien, net als in de single. Hij kwam steeds beter in zijn spel en hij liet zich niet van de wijs af brengen door het geschreeuw van de heren van DVO. Heel geconcentreerd en als een ervaren LaCo-speler won hij met 3-1.

De eerste wedstrijd werd dus met 10-7 gewonnen door de heren van de SDC. De volgende wedstrijd is Albert weer terug en gaan wij vlammen tegen de DBA, een moeilijke partij. Op naar Nijkerk, want één team één taak.

Dartgroet, Jeff Visser