SDC – D.O.N.H.N. DAMES 25 apr. 2015

LaCocity, Wijhe 25 april 2015.

Hoi trouwe lezers, jawel hier zijn we weer en vandaag waren mee om te spelen in ons mooie thuishonk ’t Spoc te Wijhe tegen de dames van D.O.N.H.N. uit Heerhugowaard. (Op het moment van spelen de no 2 van onze poule) Bianca Baarschers, Carola Hollander, Renske Schuttert, Sawina Luttikhuizen, Tessa Hollander en Jessica Hollander. En als “reserve” waren mee Marissa Rabelink zonder arm in de mitella, gaat dus gelukkig weer de goede kant op en ikzelf was er ook.

Dankzij social media was natuurlijk al bekend dat wij dames een pak slaag hebben gehad van 9-2 tegen. Hoe dit kon gebeuren? Lees verder en raak net als ons in een lichte schok.

Carola mocht weereens als eerste aantreden en wel tegen Nienke Brasser. Ohoh Carola komt achter met 0-1 maar herpakt zich en maakt 1-1, komt met 2-1 voor, moet 2-2 toestaan maar wint haar single met 3-2 en hier begon onze “ellende” , dachten we dat deze partij moeizaam ging nou lees en “huiver” Als tweede mocht Bianca het opnemen tegen Marjolein Tammer, wat Bianca ook probeert, ze raakt Marjolein niet kwijt, Marjolein raakt alles en wint deze partij dan ook verdient met 3-0 (met een ton finish). Pfoi wat een “worstelpot” Als derde mag Sawina de strijd aan gaan tegen Vanessa Zuidema. En ook hier is het geluk niet echt aan onze kant, het wil net allemaal net net niet. Sawina pakt dan nog wel de derde leg maar verliest helaas met 3-1. Als vierde mag Renske het opnemen tegen Esmeralda Hofman. Al in de eerste leg wordt duidelijk dat Renske er weer helemaal voor gaat, Renske is dan ook de enig die voorkomt met 1-0, hoopt gloort ! Maar helaas ook deze partij wordt door ons met 3-1 verloren. Als laatste in de singles mag Tessa (na een kleine tip van deze captain, meisje probeer wakker te blijven want …… haha) tegen Borg Jansen. Mede omdat Tessa niet echt in haar spel kon komen gezien de snelheid waarmee Borg ons bord aanviel, vecht ze zich toch te pletter, pakt nog de derde leg maar moet haar single afstaan met 3-1.

Oké het kan gebeuren dat je een dag hebt waarop het gooien iets minder is maar bij allemaal tegelijk en dan ook nog het schrijven? Wat gebeurt hier? Het is duidelijk niet onze dag! En deze wedstrijd is zooooo belangrijk met het oog op de play offs! Blijf hopen cappy!

Met een giga achterstand van 4-1 moeten we het maar doen op de koppels potdoppie!

Carola en Sawina beginnen tegen Marjolein Tammer en Esmeralda Hofman. Wat zal ik er van zeggen? In een poep en een scheet is het 3-0 voor DONHN. WAT GEBEURT HIER? En dan is het de beurt aan Bianca en Renske, ook tegen Marjolein en Esmeralda. Hier ging het iets anders, eindelijk een spannende pot, we komen met 1-0 voor, komen met op 1-1, dan op 2-1 dan 2-2 spannend maar zij checken net iets sneller, goh, dus 3-2 voor hun.

De (tijdelijke?) captain van D.O.N.H.N., Borg, Wisselt haar koppel zodat bij ons Carola en Sawina nu tegen Nienke Brasser en Vanessa Zuidema mogen. Hier komen wij voor met 1-0, maar ook hier is de chemie ff tussen onze meisjes weg, het wordt 1-1, zelfs 1-2 maar dan krijgen onze meiden het weer en maken 2-2 en dan 3-2 voor ons! Onze tweede punt vandaag. Als laatste koppel mogen Biance en Renske aan de bak tegen Nienke en jawel “de” wissel Elisa Kwadijk. Wat zal ik zeggen, er is slechts voor ons weer een derde leg te pakken en verliezen ook dit koppel, nu met 3-1.

En ja dan sta je met 7-2 ACHTER, de dagwinst is niet meer mogelijk, dus schade proberen te beperken en op naar de teamronde. En ja ook deze captain zet een wissel in, Hollander eruit, Hollander erin (Tes uit, Jes in haha) En dat had niets te maken met Tes haar “optreden” tegen Borg maar daar komen we straks op terug. Ook hier ongeloof, wat gebeurt hier ? Ze raken alles en wij net net net niet, DRAMA ! 1-0 voor DONHN.

En dan, dan rest de solo, arme Jes mag tegen Borg, ik ga ff roken, nou ja heb de tijd voor een heel pakje maar ja. Bij terugkomst is het dus nog steed 0-0. Jessica doet het niet slecht ! Ze komt met 1-0 voor!, Ik kijk om mij heen, iedereen is nog wakker. Dan maakt Borg er 1-1 van en zelfs 1-2, Jessica maakt er 2-2 van. Het wordt spannend (en dat ligt niet aan het tempo, staat er niet ergens dat je officieel 1 minuut per dart hebt of heb ik dat gedroomd?) Maar ook hier ligt het geluk vandaag niet bij ons en maakt Borg er 3-2 van.

Eindstand 9-2 voor D.O.N.H.N. Play Offs ???

Hieronder de stand in onze poule na 5 gespeelde wedstrijden:

gespeeld          gewonnen       punten

 

1 DBBR         5                     5                     33

 

2 DONHN     5                     3                     38

 

3 SDC             5                     2                     26

 

4 RDO            5                     0                     13

 

9 mei moeten wij nog naar de dames van RDO (Spijkenisse)

23 mei mogen de dames van DONHN nog naar de dames van DBBR (Leiden)

Wil ik toch nog even (uiteraard namens al onze dames) bedanken. Jaap en medewerkers voor een altijd gastvrije onthaal en goede zorgen w.o. een heerlijke maaltijd! Martin uit Staphorst voor het schrijven van de teamronde.

En voor wie ook een keertje wil komen kijken: Zaterdag 9 mei met de bus naar Spijkenisse, wil je mee? Neem even contact op met Albert.

Lieve dartgroetjes,

Annemieke