Competitie afgelast tot 31 maart

Beste mensen,

Naar aanleiding van de mededeling van het kabinet en het daaropvolgende advies van de NDB en NOC/NSF heeft het bestuur van de SDC besloten om ook onze competitie stil te leggen tot in ieder geval 31 maart.

Net als iedereen hebben wij geen idee of het daarna weer verder kan of dat er nog langer gestopt moet worden. Wij zullen de adviezen van de NDB hierin leidend laten zijn.

In de tussentijd zullen we ons beraden over hoe verder als het weer vertrouwd is om in groepen competitie te spelen.

We houden jullie via de website op de hoogte. Tevens zal er een mail via teambeheer naar alle captains gestuurd worden.

Jos Groen (voorzitter)

Hieronder de berichtgeving van de NDB

Beste collega’s,

Opnieuw wend ik me tot jullie met een bericht over het coronavirus en sport. 

Eerder deze week gaven we aan dat de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op volgen en gaven wij jullie het advies om in Noord-Brabant alle evenementen – waaronder sportwedstrijden – tot en met komend weekend af te gelasten. Het was goed om te zien dat er in grote mate gevolg werd gegeven aan dit advies.

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen.

In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt tot het einde van de maand.

Vandaar dat wij opnieuw, en nu voor heel Nederland, met klem adviseren alle sportevenementen waaronder bijvoorbeeld de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart. 

Alle evenementen en competities die door de NDB georganiseerd worden, o.a. SuperLeague en Laco, zijn bij deze dus definitief tot en met 31 maart afgelast.

Vandaag hebben we ook al bekend gemaakt dat het 4 Nations Tournament geannuleerd is.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen.

Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en jullie ook oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten. 

Tot slot wil ik vanaf deze plek opnieuw benadrukken dat deze ontwikkeling velen raakt in Nederland, niet in de laatste plaats de patiënten en hun naasten.

Ook is het goed dat we beseffen dat het zware tijden zijn voor vele dienstverleners in Nederland waar ook de sport vaak en intensief mee samen werkt.

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Ik ben er van overtuigd dat adviezen van het RIVM en het NOC*NSF en de maatregelen van het kabinet er op gericht zijn om de gevolgen van deze virusuitbraak zo veel als mogelijk is in te perken. De NDB ondersteunt daarom alle doelstellingen van harte.

Wij realiseren ons dat dit vele uitdagingen geeft richting het einde van onze en jullie competities.  
Zodra er wederom nieuwe ontwikkelingen zijn horen jullie uiteraard van ons.

Met vriendelijke groet / Kind Regards,

Nederlandse Darts Bond / Dutch Darts Association

Paul Engelbertink

Directeur

Archimedesbaan 7 
3439 ME Nieuwegein 

T +31 (0) 30 2081 180

p.engelbertink@ndbdarts.nl

I  www.ndbdarts.nl / www.ndbfairplay.nl / www.dutchopendarts.nl

logo