Darten met corona beperkingen

Onderstaand artikel komt van dartfreakz.nl. In gesprek met Paul Engelbertink, de directeur van de NDB.

“De persconferentie met de aangekondigde versoepelingen per 1 juli is natuurlijk goed nieuws voor de sport in algemene zin. Toch is er voor onze dartsport onduidelijkheid. Dat komt doordat 95% van onze sport in de horeca plaatsvindt. Tijdens horecasporten komen in veel gevallen de horecaprotocollen en sportprotocollen bij elkaar. In enkele gevallen kunnen die protocollen conflicteren. Aan de ene kant kun je zeggen, binnensporten mag, contactsporten mag dus we kunnen ook weer een potje darten in de kroeg. Maar we hebben hier ook te maken met de horeca en dus met het horecaprotocol en de noodverordening. Daar staat nu in ‘zitten aan bar of tafel’ en zoals in de persconferentie gezegd werd blijft de verplichting om te zitten in de horeca gelden na 1 juli. Maar wat willen we nu met elkaar. Duidelijkheid! Wat kan en wat kan niet, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. We willen natuurlijk net als alle andere sporten onze geliefde dartsport zo snel mogelijk op een zo’n normaal mogelijke manier beoefenen”, aldus Engelbertink. 

De directeur van de Nederlandse Bond geeft verder uitleg waar de bond op dit moment mee bezig is. 

“De NDB is al meerdere weken actief bezig met het verkrijgen van die duidelijkheid en creëren van versoepeling in de verschillende regio’s. Eigenlijk al voordat de aankondiging kwam dat de horeca open zou gaan op 1 juni. We schakelen met partijen als VWS, NOC*NSF, KHN, maar ook met het veiligheidsberaad en veiligheidsregio’s. We hebben zelfs al met meerdere gemeentes aan de telefoon gehangen. Ook na de persconferentie van deze week hebben we gelijk geschakeld met NOC*NSF en een aantal andere sportbonden van horecasporten die ook in dit grijze gebied vallen. Aansluitend hebben we ook gelijk opnieuw geschakeld met het ministerie van VWS over dit conflicterende probleem. Dit probleem hebben we nu nogmaals heel helder en duidelijk aangekaart. Onze oproep was dan ook, laten we er nu met elkaar voor zorgen dat we voor 1 juli helderheid en duidelijkheid kunnen geven. Dat is wat iedereen nu wil en we nu nodig hebben. Ik reken dus ook op een helder antwoord van VWS”.

Engelbertink: “Jullie mogen echt van mij aannemen dat wij er boven op zitten en alles op alles zetten om zo snel mogelijk meer helderheid te verkrijgen, met natuurlijk als doel dat we weer met elkaar kunnen gaan darten. Zodra wij meer duidelijkheid hebben communiceren we dat zeker op onze website en zullen we Dartfreakz ook op de hoogte brengen. Hopelijk spreek ik jullie snel weer met meer en goed nieuws.