Einde seizoen 19-20

Beste mensen,

Nu de Corona maatregelen steeds langer aanhouden heeft het bestuur besloten om het seizoen 2019-2020 definitief af te sluiten. We zien geen kans meer om de competitie op de reguliere wijze voort te zetten. Het is tijd voor duidelijkheid. 

Er zullen geen kampioenen worden aangewezen en er worden ook geen prijzen beschikbaar gesteld. We hebben besloten de stand na 13 wedstrijden als eindstand te beschouwen, we gaan dus wel promoveren en degraderen. De eindstand in Teambeheer is aangepast. 

In de 1e, 2e  ,3e  en 4e divisie promoveert het team wat boven aan staat (met groen aangegeven) . In de 3e divisie promoveren ook nog een aantal beste nr.2 teams. In de Ere, 1e en 2e  divisie degraderen de onderste twee teams (met rood aangegeven). We spelen geen nacompetitie. 

De bekercompetitie wordt wel “nietig”  verklaard. Ook zal er niet gespeeld worden voor de Supercup (bekerwinnaar tegen kampioen eredivisie). 

Omdat er t.a.v. opening Horeca nog niets zeker is organiseren we dit jaar ook geen zomercompetitie. 

Er volgt geen restitutie van (een deel van) de contributie. 

We hebben lang over deze oplossingen nagedacht en ge-appt. We hebben er bewust niet voor gekozen om het seizoen nietig te verklaren. Wij zagen daar de meerwaarde niet van in. Voor ons gevoel had dan iedereen voor niets gedart. Daar komt bij dat in bijna alle poules al wel een behoorlijke schifting plaats heeft gevonden. 

Ongetwijfeld zal niet iedereen het met deze oplossingen eens zijn, maar dat zal ook zo zijn wanneer we anders besluiten.. 

We zullen de mogelijkheid om in te schrijven voor het nieuwe seizoen zo snel mogelijk op de site zetten. 

De contributie voor het aanstaande seizoen blijft gelijk. Eigenlijk waren we, i.v.m. steeds oplopende kosten, voornemens de contributie weer te verhogen maar omdat de Gesloten Salland, de nacompetitie en de kampioenswedstrijden in Nijkerk niet doorgaan is een verhoging nu niet nodig. 

Het bestuur hoopt op jullie begrip. 

Rest mij verder jullie allemaal een gezonde zomer toe te wensen en hoop ik van ganser harte dat we in september weer verder kunnen met onze dartsport. Uiteraard nadat de maatregelen van de Overheid en de adviezen van de RIVM dit toe laten. 

Jos Groen (voorzitter)