Nieuwe indeling seizoen 23-24

Beste mensen,

Hierbij de indeling voor het seizoen 2023-2024. Bij het indelen in poules van maximaal 14 teams konden wij niet tot een goede oplossing komen. Er zouden teveel teams benadeeld worden met verplichte degradatie of promotie. We hebben er dit jaar ook voor gekozen om maar drie 3e divisies te doen anders moesten er 15 teams uit de derde ‘verplicht’ promoveren en dat leek ons een slechte zaak.

Daarom zijn we gaan kijken naar andere poule grootte. Wij zijn uitkomen tot poules van maximaal 16. Bij het maken van de poules is waar mogelijk rekening gehouden met speeldagen en eventueel afstand tussen de teams. Opzet was om zoveel mogelijk alle poules minimaal 15 teams te laten hebben. Dat is op 1 poule na gelukt. Alleen poule 3C heeft er 14.

Verschuivingen om Poules aan te vullen zijn geweest:

Ere:      DC Genemuiden 1 is doorgeschoven van Poule 1A.

1A:       De Meidoorn was gedegradeerd maar heeft verzoek gedaan om te mogen blijven. Is met spelers van het vroegere Ere divisie team Kramphole in One . Verzoek gehonoreerd.

Ocheholics, Los Toros, DCKH Allstars, DC Snacky Wok 2, Gerrit’s Tattoo 1, Cafe ’t Plein 2 zijn doorgeschoven van de 2e Divisie naar de 1e.

1B:       Geen bijzonderheden.

2A:       Wel over Nagedacht doorgeschoven vanuit de 3e divisie

2B:       DC Snackywok 1 doogeschoven vanuit de 3e divisie

Barrel Boel, Grand Café t Dorp hebben verzoek gedaan te mogen starten in de 2e divisie. Verzoek gehonoreerd.

2C:       Geen bijzonderheden.

3A:       DCM4 verzoek gedaan divisie lager te mogen spelen. Verzoek gehonoreerd.

3B:       Teuntje Lager verzoek gedaan divisie lager te mogen spelen. Verzoek gehonoreerd.

3C:       Geen bijzonderheden.

3D:       De Droadnagel verzoek om niet te promoveren. Verzoek gehonoreerd. Verzoek Proathuus 85 promoveren naar 2e divisie niet gehonoreerd.

De indeling zal niet meer gewijzigd worden behalve bij zwaarwegende bezwaren. Maak je eventueel bezwaar dan kenbaar via voorzitter@sdcdarts.nl. Dit kan tot uiterlijk donderdag 3 augustus.

Wij hopen einde van de week de indeling definitief te maken en dan zo snel mogelijk met de wedstrijdschema’s te komen.

Alvast bedankt namens het bestuur.

Groet Jos Groen (voorzitter)

Klik hier voor de indeling