SDC – DBBR Heren 14 mei

SDC Heren – DBBR heren

De laatste poule-wedstrijd werd dit seizoen thuis gespeeld tegen de heren van de DBBR. De heenwedstrijd werd verloren met 11-6, een dag waar het geluk niet aan onze zijde was. Een overwinning vandaag zou betekenen dat wij ons plaatsen voor de playoffs. De heren van de DBBR hadden zich al ruimschoots geplaatst en spelen met DBA samen voor de eerste plek in de poule, die tijdens de playoffs wellicht een betere positie oplevert. Onze directe concurrent, de Frieze Dart Bond (FDB), moest tegen de heren uit Almere. Wanneer wij vandaag verliezen en de FDB wint, zijn de heren uit Friesland door. Wanneer wij winnen, zijn we direct geplaatst als beste nummer 3. Wanneer beiden verliezen, zijn wij in het voordeel met gewonnen wedstrijden en zouden wij ons daarmee ook plaatsen voor de playoffs op 4 juni aanstaande in Nijkerk.

De eerste partij van vandaag werd zoals bij elke wedstrijd dit seizoen geopend door Gerben den Hoed. Gerben zijn tegenstander begon gelijk sterk te gooien en Gerben kon in de eerste leg daar niet in mee, wat resulteerde in een 1-0 achterstand. Gerben kwam in de tweede leg beter in zijn spel en won de tweede leg terecht. Gerben zijn tegenstander bleef de triples makkelijk vinden en Gerben hield de druk goed hoog, wat een 2-1 voorsprong opleverde. De vierde leg mocht begonnen worden door Gerben zijn tegenstander. Deze kwam dus ook eerder op een dubbel maar na het missen van twee dubbels, kon Gerben de wedstrijd met een zeer degelijke 76 check binnen halen.

De tweede partij werd gegooid door Jan de Weerdt, Jan zijn tegenstander was de uitwedstrijd veruit de beste speler. Wat betekende dat Jan vanaf de start van zijn single gelijk de druk hoog moest houden. De eerste leg mocht Jan beginnen. Jan startte goed en raakte zijn triples gemakkelijk en ook zijn switches waren goed. Toch stond Jan in de eerste leg niet als eerste op een dubbel. Toch won Jan de eerste leg door het gooien van een goede 2-dart finish op 60. Jan stoomde in zijn single meteen door naar een 3-0 overwinning. Het lijkt een makkelijk 3-0 overwinning, echter stond Jan echt heel lekker te gooien en wint hij verdiend zijn single.

André stond in de derde partij aan de oche. André begon zijn single goed en kon goed mee komen met zijn tegenstander. De eerste leg ging helaas naar André zijn tegenstander en mocht André de tweede leg zelf beginnen. André begon deze leg goed en pakte met een goede 76 finish de tweede leg. De derde leg ging gelijk op, een leuke pot om naar te kijken. Helaas kom André zijn goede spel niet belonen met de leg winst. De vierde leg werd begonnen door André en de wedstrijd ontaarde in een fel gevecht voor de vierde leg. Helaas verzilverde André zijn goede spel niet en ging de vierde leg naar de tegenstander.

In de vierde single mocht Marco de partij beginnen. Marco speelde vanaf het begin een goede pot. Zijn tegenstander ergerde zich zichtbaar aan het spel van Marco. De eerste leg ging toch helaas naar de tegenstander van Marco. De tweede leg mocht Marco niet beginnen, toch ging het initiatief snel naar Marco. Een 180 score zorgde ervoor dat Marco een voorsprong kreeg en deze verzilverde hij met een goede 84 check. De derde leg mocht Marco weer beginnen en het spel kon beide kanten op. Beide spelers gooide lekker de triples. Helaas kon Marco niet de derde leg winnen en de vierde leg werd door Marco zijn tegenstander goed begonnen met drie keer 100. De vierde leg werd ook prooi voor Marco zijn tegenstander

Nu was het tijd voor Daniel. Deze single mocht begonnen worden door de DBBR. Een goede start van beide kanten zorgde dat het een leuke partij was om naar te kijken. De eerste leg ging met de darts mee, waardoor Daniel de tweede leg met een kleine achterstand moest beginnen. Daniel gooide de tweede leg een prima leg en met 16 darts was de tweede leg voor Daniel. Daniel zijn tegenstander liet zich niet uit het spel halen en pakte de derde leg met een prima 96 finish. De vierde leg werd nerveus begonnen en helaas kon Daniel deze niet houden waardoor zijn tegenstander met 3-1 deze single wint.

De volgende pot werd gegooid door Jeff. Een herhaling van de wedstrijd eerder dit seizoen, deze wedstrijd ging toen met 3-2 verloren. Taak voor Jeff om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijd van beide kanten goed begonnen met aan beide kanten genoeg triples. De eerste leg ging naar Jeff zijn tegenstander. De tweede leg werd een nerveuze leg, die Jeff winnend afsloot. Beide heren hadden minimaal 6 pijlen nodig om de leg te winnen. De derde leg ging iets gemakkelijker uit en Jeff kwam op een 2-1 voorsprong. De vierde leg kon beide kanten op, Jeff stond sneller op zijn dubbel, en checkte met twee pijlen dubbel 20.

De zevende pot werd gegooid door Peter. Peter is al jaren lid van het LaCo-team. Hij mocht vandaag op de zevende plek zijn wedstrijd gooien. De wedstrijd was vanaf de eerste pijl een leuke pot om naar te kijken, triples werden makkelijk geraakt en het finishen ging van beide kanten goed. Nadat Peter 2-1 achterstond, trok hij de wedstrijd naar zich toe met een uitstekende 114 finish. Eentje die de tegenstander niet kon verwerken en Peter de winst wist te pakken in de vijfde leg met een 76 finish. Een prima 114 finish op een zeer belangrijk moment.

De achtste pot werd gegooid door Erik Jan. Erik Jan zit sinds dit seizoen bij de selectie. Nadat hij tijdens de eerste wedstrijd goed zorgde voor wat alcoholische versnaperingen, is hij volledig opgenomen in het team. Erik Jan stond vandaag lekker zijn eigen spel te spelen, zijn tegenstander bleef telkens kort op Erik Jan zitten waardoor hij niet veel ruimte had om te missen. Nadat de stand 2-2 was, verloor Erik Jan de bull en dat zorgde dat zijn tegenstander sneller op een dubbel stond en de wedstrijd met een 60 finish afmaakte. Jammer, deze had Erik Jan verdiend om te winnen.

De laatste single werd gegooid door Rick. Een zeer smakelijke wedstrijd om te zien, twee spelers die heel goed de triples pakte en elkaar geen dubbel gunde. De eerste leg werd gewonnen door Rick zijn tegenstander, die met een goede 95 finish de eerste leg won. De tweede leg mocht Rick zelf de leg beginnen en met twee 140 scores had hij zelf het initiatief. Hij checkte de tweede leg met een prima 65 check. De derde leg kon beide kanten op, helaas miste Rick net iets scherpte en kon helaas zijn tegenstander niet pijn doen. Rick behield met een goede 15 darter de vierde leg. De laatste leg werd door Rick zijn tegenstander gestart met vier maal een 100 score, gevolgd door een 69 score wat hem na 15 pijlen op 32 zette. Rick stond op 130, helaas mocht Rick niet terug komen om deze 130 uit te gooien.

Voordat er begonnen werd aan de koppels werd er door het team besloten om Jan op de solo te zetten. Jan speelde vanmiddag de beste single dus daarom was de keuze makkelijk gemaakt. De andere koppels waren Marco & Peter, Gerben & Erik Jan, Rick & Jeff en tot slot André & Daniel. In de koppels waren onze tegenstanders een flink maatje te groot. Wij konden niet mee in het geweld en alleen Rick & Jeff wonnen hun koppel met 3-0, de overige partijen gingen met 3-1 verloren. Hiermee ging het initiatief volledig naar de tegenstander. Ondertussen kwam het nieuws naar voren dat de heren van de FDB 8-3 achter stonden. Dat betekende dat wij vrijwel zeker naar de playoffs gaan, de heren van de FDB mochten geen partij mee verliezen.

Nu was het tijd voor de favoriete spel format van velen, de trio’s. De eerste trio werd door André, Marco en Daniel gegooid. De heren kregen kansjes, helaas konden zij deze niet verzilveren en ging deze trio met 2-0 verloren. De tweede trio werd gegooid door Rick, Peter en Jeff. De heren kwamen 1-0 voor en stonden al snel in de tweede leg op een dubbel. Helaas ging de dubbel er niet in en werd het 1-1. In de laatste leg kregen de heren 7 pijlen om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar U raad het al. De dubbel ging er niet in. De laatste trio werd winnend afgesloten door Gerben, Jan en Erik Jan. De heren wonnen met 2-0 en speelde een zeer puike trio.

Ondertussen kreeg Albert het verlossende berichtje dat de heren van de FDB 11-6 de wedstrijd verliezend hadden afgesloten. Dat betekende dat wij op 4 juni naar Nijkerk mogen om onze gezellige dartvereniging te vertegenwoordigen.

De solo werd door Jan begonnen, echter was het team totaal niet bezig met deze laatste wedstrijd van vandaag. Jan ergerde zich zichtbaar aan het feit dat wij niet hem aanmoedigen en toen wij dat wel gingen doen, stond Jan al met 2-0 achter. Het tij kon niet worden gekeerd en verloor Jan helaas met 3-0. Jan, namens ons allen duizend maal excuses.

De stand na vandaag is als volgt:

Teamnaam        Gesp.   Gew.     Punten

1             DBBR                     7              6              72

2              DBA                       7              5              70

3             SDC                        7              3              52

4              FDB                        7              2              52

5             DVO                       4              0              26

Deze stand betekent dus dat wij 4 juni aanstaande afreizen naar Nijkerk om voor de tweede jaar achtereen daar deel te nemen aan de playoffs van de NDB. Deze wedstrijd zal de laatste wedstrijd zijn voor Richard, Jan, Daniël en Jeff. Daar de heren zich met de Makkers van Marktzicht hebben geplaatst voor de Super League voor volgend seizoen. Trotse teamcaptain Albert baalt flink dat hij de heren moet gaan missen in het nieuwe seizoen, echter is hij zeer trots op de heren dat zij het hogerop gaan proberen.

Zaterdag 4 juni vertrekt om 8:45 uur de bus richting Nijkerk, vanaf tankstation van Gurp in Wijhe. Wil je een dagje mee om ons aan te moedigen. Schroom niet Albert te bellen of te appen op het nummer, 06-43358203.