SDC – RDB DAMES 01 OKTOBER

Hoi trouwe lezers, jazeker hier zijn we weer. Ondanks dat het spelronde 2 betrof was dit onze eerste wedstrijd van seizoen 2016/2017.

Erbij waren: Bianca Baarsschers, Binette Hofman, Carola Aué-Hollander, Evelien Raven, Jessica Hollander, Magda Kamp (terug van weggeweest) Marissa Rabelink, Renske Schuttert, Sawina Luttikhuizen en ik zegt de gek. Bij onze dames was het dus bijna volle bak, we hadden bijna het kippenhok vol, onze Tessa Hollander was helaas verhinderd, zoooo stil af en toe haha, we hebben je gemist meis!

Op alfabetische volgorde (voornaam) Carola…niet fit, Evelien…krijgt haar arm niet omhoog,
Sawina…… nog steeds geblesseerd aan haar schouder (stomme volleybal!!) wordt weer een uitdaging voor deze captain hihi. Maar gelukkig hebben wij 10 toppers dus…..

Na een heeeeeel kort teamoverleg (was niet zoveel spannends, nou ja het wedstrijdformulier is na jaren zeuren aangepast en eindelijk op A4 formaat……alleen geen doorslag..en wat doet deze domme doos na de wedstrijd….juist ik geef het formulier af aan onze manager Albert Bentum…..dom dom dom….alhoewel, wordt nu een kort verslag…ik weet n.l. niet meer wie tegen wie gegooid heeft…..alleen dat het de dames van R.D.B. waren….schaam…volgende keer foto maken van het formulier? Frotfrotfrot…en oh ja we mogen nu 3 reserves invullen!)

Dus laat ik maar beginnen:
Bianca mocht beginnen, komt met 1-0 achter, maakt 1-1 maar moest haar partij gewonnen geven met 3-1. Dan mag Carola, zij doet het anders en begint met 1-0 voor maar ook hier ging de partij naar haar tegenstandster met 3-1. Jessica heeft ondanks dat ze niet slecht gooide geen enkele leg kunnen pakken dus 3-0 achter. Dan is de beurt aan Magda, zij komt ook met 1-0 achter, 2-0 achter, maakt nog 2-1 maar helaas ook deze partij werd afgesloten met 3-1 voor de DBR. Dan als laatste in de singles mag Renske, en haar kennende dacht ik doe het anders, komt met 1-0 voor, met 2-0 voor, moet dan een leg afstaan maar eindigd gelukkig met 3-1 voor ons! Yes we hebben een punt.

Met een achterstand van 4-1 uit de singles gaan we naar de koppels En met deze stand besluit ik als captain om “de harde kern”, voor zover aanwezig en in staat om te spelen, door te laten spelen en creërde de volgende koppels.

Als eerste (vertrouwde) koppel mogen Bianca en Renske naar het bord. Ze komen met 1-0 achter, vechten terug naar 1-1, komen dan helaas weer achter met 2-1, maken een mooie 2-2 en ook al hadden we de Bull gewonnen, deze spannende partij ging naar de dames van RDB met 3-2.
Als tweede (geheel nieuw) koppel mogen Jessica en Magda aan de bak. Het was wennen aan elkaar maar de stand van 3-0 tegen lag hier niet aan, zowel Jessica als Magda kunnen beter, de worpen waren strak zat alleen waren hun tegenstandsters op dit moment iets sterker.

De captain van DBR laat dit koppel staan dus wij ruilen, op dit moment vraag ik aan Marissa om in te gaan gooien zodat zij kan instapen bij de teamwedstrijd omdat Carola eruit gaat (is echt niet fit!)

Dus Bianca en Renske mogen weer aan de oche maar helaas die dubbels die dubbels die…enz
helaas 3-0 verlies.
Als laatste koppel komen Jessica en Magda weer in actie En eerlijk is eerlijk dit was veruit de spannendste partij tot nu toe. Ze komen met 1-0 voor, ze komen met 2-0 voor…….potdoppie leg weg, en ook leg no 4 valt naar de dames van RDB. Slik RDB wint de Bull en mogen de laatste o zo belangrijke leg beginnen……helaas voor RDB WIJ WINNEN 3-2 voor de meisjes

Dus ons prachtige team Bianca, Jessica, Magda, Marissa en Renske treden aan, mooie partij, spannend ook, gelukkig gooide Magde de dubbel eerder uit dan de dames van RDB ! Yes nog een punt.

Rest nog de solo, deze mocht Marissa voor haar rekening nemen. En ondanks de nodige ervaring die Marissa (niet alleen bij de LaCo maar ook bij andere toernooien) heeft opgedaan slaan de zenuwen toe en kan zij haar tegenstandster niet verslaan (dit keer!) 3-0 voor RDB.

Dagafsluiting: 9-2 voor de dames van RDB. (we moeten 11-02-17 nog naar Driel)

Wil ik nog wel even kwijt dat wij het super vonden dat Jolanda van Gelder (oud LaCo collega maar toen nog Jolanda Fiet geheten) ons kwam aanmoedigen (en weer de kriebels kreeg?). En uiteraard heeft Jos Groen weer een partij bij ons geschreven maar was dusdanig snel weer weg dat wij niet hebben kunnen bedanken, dus bij deze.

Nou 15 oktober a.s. mogen we weer thuis bij ’t Spoc in Wijhe waar Jaap en zijn team ons altijd weer gastvrij ontvangt en verwent met lekker eten! Wel met een erg uitgedund team (maar 6 + ikke) en dan mogen we het opnemen tegen de dames van DBMN, ik verheug mij er nu al op! En hoop jullie te zien!

Lieve dartgroetjes,
Annemieke