Sven Groen en Vincent Kamphuis net niet geplaatst voor GSOD

Sven en Vincent zijn er maandag 6 november net niet in geslaagd zich te plaatsen voor het televisietoernooi ‘Grand Slam of Darts’.

Het kwalificatietoernooi voor Tourkaarthouders werd gehouden in Wigan (Engeland) waar Sven het afgelopen weekend ook de laatste Development tour (jeugd tot 23) heeft gespeeld.  Aansluitend werd op maandag het jeugd WK gespeeld, waar Sven uiteindelijk tot de laatste 32 kwam.

In het kwalificatietoernooi had Vincent de eerste ronde een bye en kwam Sven uit tegen Ross Twell, die hij zeer verdienstelijk won met 5-3.

In de tweede ronde versloeg Vincent Ricky Williams met 5-4, terwijl Sven niemand minder dan Kim Huybrechts uitschakelde met 5-3.

Bij de laatste 32 wist Vincent een topspeler te verslaan. Hij won met 5-1 van Kyle Anderson. In deze ronde won Sven met 5-4 van Mark Walsh.

Winst bij de laatste 16 gaf recht op deelname aan de GSOD. Hierin was Stephen Bunting met 5-2 te sterk voor Vincent en was Sven niet opgewassen tegen Darren Webster die alles zo’n beetje in max 12 pijlen uitgooide (0-5).

De SDC is trots op deze twee toppers.

Jos Groen