Voorlopige indeling seizoen 2019 – 2020

Beste mensen,

Afgelopen weken heeft het bestuur en de wedstrijdcommissie weer de indeling voor het aanstaande seizoen gemaakt.

In de eerste versie die even online heeft gestaan zaten een aantal cruciale fouten. Die zijn er nu uit gehaald.

Er zijn voor dit jaar 9 teams gestopt en er zijn 9 nieuwe teams bijgekomen. Dit heeft wel tot gevolg dat er veel ruimte is gekomen in de tweede divisie en daar hebben we dus teams door moeten schuiven vanuit de 3e divisie. We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de nacompetitie uitslagen.

Zoals jullie weten proberen we zoveel mogelijk dezelfde speelavond aan te houden in de diverse poules, daarnaast proberen we rekening te houden met de onderlinge afstanden. Zoals ieder jaar een mega opgave wat ook nooit 100 % lukt. Mensen komen soms met onmogelijke voorkeuren voor ons, zoals bijv het liefst alle speelavonden op maandag, maar dan zie je dat we in totaal maar 6 of 7 maandagteams hebben.

De meest populaire speelavonden zijn woensdag en donderdag.

 

De uitleg voor dit jaar.

Ere divisie geen bijzonderheden, daar is een team extra bij gekomen omdat er een team gestopt is.

1e divisie: 1 poule alleen donderdag en 1 poule met maandag, dinsdag en woensdag

2e divisie: Hier speelde een probleem dat als we veel rekening hielden met eerst de speelavond en daarna ook de afstand er meerdere poules waren met 3 teams uit 1 locatie. Dat ging ons te ver. We hebben er daarom voor gekozen een mix met speelavond en afstand. En nog is het niet helemaal gelukt, we hebben nog steeds een paar teams dubbel. In alle poules rijdt men dus met deze indeling wel wat verder. .

3e divisie: 2 poules woensdag. 1 poule links van de IJssel en 1 poule recht van de IJssel.In 3B zit 1 donderdag team. Zij vinden dit geen probleem, 1 poule donderdag en 2 poules met maandag dinsdag en donderdag, waarbij we ook weer qua afstanden hebben gekeken naar 1 poule links en 1 poule rechts van de IJssel.

4e divisie. Dit was een hele lastige voor ons. Er waren een aantal 4e divisie teams van vorig jaar die absoluut derde divisie wilden spelen en er zijn er een aantal die absoluut in de 4e divisie willen blijven.

We hebben aan die specifieke voorkeuren gehoor willen geven en er daarom dit jaar voor gekozen om een 4e divisie te maken met 7 teams die een dubbele competitie gaan spelen. dus totaal net zoveel wedstrijden (of nog eentje meer) dan de reguliere poules. We horen van die teams aan het eind van het seizoen graag hoe ze dat ervaren hebben

Noot: Voor de teams die de 3e divisie in gemengde poules zitten. Het is voor de teams die maandag en dinsdag als thuisspeelavond hebben het lastigst ..zij moeten zich bijna alle uitwedstrijden aanpassen. Voor de donderdagteams is dit maar een beperkt aantal keer over het hele seizoen.

We willen graag op 1 augustus wedstrijdschema’s definitief hebben.

Klik voor de indeling op een divisie naam

Ere divisie

Divisie 1A        Divisie 1B

Divisie 2A        Divisie 2B        Divisie 2C        Divisie 2D

Divisie 3A        Divisie 3B        Divisie 3C        Divisie 3D         Divisie 3E

Divisie 4

 

namens het bestuur en de wedstrijdcommissie

Jos Groen (voorzitter)