Wedstrijdschema’s online en definitief

Beste mensen,

Sinds dit weekend staan ook de wedstrijdschema’s online en is de indeling definitief (ovv fouten).

We hebben de afgelopen weken een aantal verzoeken gehad om anders ingedeeld te worden. Er waren teams die vonden dat ze te ver moesten reizen. Dit waren vaak teams die zelf dan een paar keer verder weg moesten en zich waarschijnlijk niet realiseerden dat de teams waar ze dan naar toe moeten zo goed als iedere uitwedstrijd ver weg moeten. En die teams hoor je nooit. Deze verzoeken hebben we op 1 na dan ook niet gehonoreerd. Ook waren er teams die in hun poule een aantal teams hebben met afwijkende speelavonden (maandag / dinsdag) en dan aangeven dat ze niet op die andere uitspeelavonden kunnen. Als je dan voor-rekent dat het vaak maar gaat om een 6 tal uitwedstrijden valt t ook wel weer mee. NB die maandag / dinsdag teams klagen niet.

We kunnen niet voor alle teams qua afstand een fietscompetitie maken en zolang we afspreken dat we op 4 speelavonden kunnen spelen kunnen we ook nooit alleen poules maken met dezelfde speelavond.

Van het totaal aantal verzoeken die we hebben gehad hebben we er een zeer beperkt aantal kunnen honoreren.

Wat wel opvalt is dat er veel teams tijdens het opgeven bij de bijzonderheden vermelden wat wel en wat niet kan. Dat is voor ons prettig, wij kunnen daar dan rekening mee proberen te houden. Wat daarnaast opvalt is dat er teams zijn die niets aangeven en pas reageren als  de indeling (twee weken) online staat.

Dat is voor ons extra lastig, vooral als zo’n belletje in het weekend komt dat je zo goed als klaar bent. Dan is het voor ons bijna onmogelijk om nog wat te veranderen. Daar komt dan zoveel bij kijken. Dat heeft alles te maken met in elkaar zetten van de wedstrijdschema’s met de voorkeuren die teams hebben aangegeven v.w.b. aantal teams tegelijkertijd thuis, voorkeuren met wie er gespeeld wordt etc, etc. Ik heb dit weekend gekeken om voor 1 team een aanpassing te doen maar daarvoor moesten meerdere teams wisselen van poule. Dat is niet te doen. Dan kun je net zo goed overnieuw beginnen. Advies voor volgend jaar: Geef bij de Opgave Nieuw Seizoen zoveel mogelijk aan bij de bijzonderheden !!

Dus wat ons betreft is de indeling definitief, uiteraard onder voorbehoud van fouten.

Namens het bestuur en commissies wens ik u allen een prettige vakantie

Jos Groen